RECEPT

Spoj lisnatog tijesta, mladog špinata i sira baš uvijek dobro prolazi

Operite povrće, a zatim na ulju izdinstajte isjeckani prasu, šampinjone i špinat

Ukusna pita. Facebook

Z. K.

20.5.2024

Sastojci: Pakovanje kora za pitu, 400 g špinata, 200 g šampinjona, 100 g prase, ulje, so, 100 g tofu sira.

Priprema:

1. Operite povrće, a zatim na ulju izdinstajte isjeckani prasu, šampinjone i špinat. Posolite i dinstajte dok svi sastojci ne omekšaju.

2. Podmažite pleh uljem, stavite dvije kore, poprskajte ih uljem, redajte fil od špinata pa narendajte tofu sir.

3. Opet stavite kore i redajte sastojke istim redoslijedom dok ne utrošite materijal.

4. Preko posljednje kore narendajte sir, premažite uljem i pecite pitu u rerni na 200 stepeni dok ne porumeni.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.