Sastojci tijesto: 700g brašna, 550 ml vode 2 male kašikice soli.
Nadjev: 700 grama pilećeg filea, 2 glavice crvenog luka, 5 kašika ulja, so i biber.
Poljev: 1dl vode,1 kašika maslaca.
Priprema:
1. Od navedenih sastojaka zakuhati tijesto, pokriti ga krpom.Za nadjev pomiješati isjeckan pileći file i crveni luk, dodati ulje. Soli i bibera dodati po želji.
2. Tijesto podijeliti na dva dijela i svaki malo rastanjiti oklagijom i pouljiti. Takve jufke neka odstoje desetak minuta da "otpuste".Upaliti rernu na 250 stepeni.
3. Jufku razvući preko stola što tanje i filovati je pripremljenim nadjevom kao na slici.
4. Pitu motati u male zvrkove.
5. Zvrkove slagati u pleh. Svaki zvrk nauljiti i odozgo. Veoma važno je da burek ubacimo u vrelu rernu i da on "bukne". Nakon deset minuta smanjimo temperaturu na 220 i ispečemo ga do kraja.
6. Pečen burek polijemo već pripremljenim poljevom, najbolje kašiku po kašiku i potušimo ga s aluminijskom folijom i krpom ili tepsijom.
7. Poljev napravimo tako da prokuhamo vodu s kašikom maslaca i malo soli.