RECEPT

Grašak s ćuftama mnogima je omiljeni ručak

U zdjelu stavite meso, hljeb natopljen u mlijeku, jaje, rendani kačkavalj, so, biber i oraščić pa sve dobro izmiješajte

Izbor za ručak. Facebook

Z. K.

27.8.2024

Sastojci: 1 glavica crnog luka, 400 g smrznutog graška, 1/2 šolje paradajz sosa, 600 g mljevenog mesa, 1 kriška hljeba, malo mlijeka, 1 jaje, so, biber, 100 g kačkavalja, malo muškatnog oraščića.

Priprema:

1. U zdjelu stavite meso, hljeb natopljen u mlijeku, jaje, rendani kačkavalj, so, biber i oraščić pa sve dobro izmiješajte i oblikujte loptice. Uvaljajte ih u brašno.

2. Isjeckajte crni luk pa mu dodajte malo ulja i malo vode i prodinstajte ga. Kada luk omekša, dodajte ćufte i još malo vode pa ostavite da se prodinsta 10-15 minuta.

3. Kada voda ispari, dodajte grašak, paradajz sos i vode toliko da pokrije grašak i ostavite da se dinsta. Ako je potrebno, povremeno dodajite pomalo vode. Gotovo je kad grašak potpuno omekša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.