PRIJEDLOG ZA RUČAK

Pileća jetrica s rižom

Odličan i brz izbor za zdrav i ukusan obrok

Ukusno jelo. Facebook

E. Ag.

19.11.2024

Sastojci:

- 700 g pileće jetrice

- 5 kašika ulja

- 300 g riže

- 1 veća glavica crnog luka

- 1 paprika babura

- so i biber po okusu

- peršunov list

Priprema:

1. Jetrice očistite od žilica i operite. U tavu stavite dvije kašike ulja, pa kad se zagrije, stavite jetrice, pobiberite i pustite da se krčka 20 minuta uz lagano dolijevanje vode. Pred kraj ostavite da se zapeče (ali da ne bude suha) na laganoj vatri.

2. Luk i papriku izblenajte (ili iseckajte), pa stavite da se prodinstaju s ostatkom ulja i malo vode (10 minuta). Dodajte rižu, sipajte pola litra vode i posolite. Povremeno promiješajte. Riža bi trebalo da se skuha kad voda ispari, ali ako nije, dolijte još malo vode i kuhajte dok ne bude gotova.

3. Servirajte jetrice na rižu, pospite sjeckanim peršunom i jelo poslužite toplo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.