PRSTE DA POLIŽEŠ

Jednostavna krema od vanilije bez jaja

Umak od vanilije upotrijebite dok je još topao ili sobne temperature

Umak od vanilije. Screenshot

D. H.

31.12.2024

Ovaj desertni umak od vanilije se vrlo jednostavno priprema od svega nekoliko osnovnih sastojaka, a puno je lakši u usporedbi s kremama koje sadrže jaja.

1

Zakuhajte vodu

Ulijte vodu u lonac, stavite na jaku vatru i zakuhajte.

2

Pomiješajte šećer i gustin

U maloj posudi pomiješajte šećer i gustin. Dobro izmiješajte pjenjačom ili žlicom.

3

Dodajte mješavinu šećera u vodu

Dodajte mješavinu šećera i gustina u kipuću vodu i promiješajte tako da se dobro sjedini. Smanjite vatru na srednje jaku i kuhajte uz stalno miješanje dok se umak ne zgusne.

4

Dodajte vrhnje

Umutite vrhnje u zgusnuti umak.

5

Dodajte maslac

Zgusnuti umak maknite s vatre i umiješajte maslac, ekstrakt vanilije i sol. Miješajte dok se maslac ne otopi, pa umak procijedite kako bi uklonili grudice.

6

Upotrijebite

Umak od vanilije upotrijebite dok je još topao ili sobne temperature. Možete ga čuvati poklopljenog u frižideru do sedam dana, a prilikom korištenja ga ugrijte na laganoj vatri.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.