MESSENGER

Meta dodaje nove igre: Dostupne korisnicima Facebooka

Novi set igara u okviru Messenger videopoziva sada je dostupan korisnicima na iOS-u, Androidu, pa čak i veb pretraživaču

Novi set igara. Printscreen

E. A.

10.4.2023

Meta Facebook Gaming divizija čini Messenger videopozive zanimljivijim s novim setom besplatnih igara kojima sada možete da pristupite sa svojim prijateljima dok ćaskate licem u lice, bez obzira gdje se nalazite.

Ova funkcija dolazi prilično kasno u svijetu zaključavanja nakon kovida, ali je odlična za brze sesije riječi s prijateljima, Mini Golf FRVR i Exploding Kittens.

Nove funkcije

Najbolji dio nove funkcije za videopozive Messengera je koliko su one dostupne korisnicima Facebooka. Sve što treba da uradite jeste da započnete videopoziv s jednim ili više prijatelja, dodirnete dugme grupnog režima u centru, izaberete ikonu Plai, a zatim izaberete igru u biblioteci koja vam je predstavljena — nije potrebno preuzimanje ili instalacija.

U 2018. godini, Facebook je pokrenuo funkciju AR igara u Messengeru koja omogućava do šest prijatelja da skaču na poziv i igraju igrice poput Don’t Smile — što, kao što naslov sugeriše, izaziva prijatelje da se ne smiju, ali ovo predstavljanje donosi pravila mobilnih igara koje su već uspješne izvan Messingera.

Novi set igara

Novi set igara u okviru Messenger videopoziva sada je dostupan korisnicima na iOS-u, Android-u, pa čak i veb pretraživaču. U trenutnoj biblioteci postoji 14 igara - od kojih su većini potrebna samo dva igrača - a očekuje se da će ih doći još, jer Facebook Gaming apeluje na programere da se obrate u vezi s dodavanjem ove funkcije u svoje igre.

Videopozivi mogu biti odličan način za interakciju s prijateljima dok igrate igrice, ali mnogim platformama nedostaju laki načini za pokretanje brze, zabavne sesije bez razlaganja razgovora na dvije usluge ili podešavanja Drawful događaja za dijeljenje ekrana. 

Samo budite spremni za svoje tetke, koje će vas sigurno nagovoriti da igrate Go Fish preko videa, navodi TheVerge.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.