ZAVLADALA MANIJA

Zašto je gotovo milion igrača kliknulo na bananu: Očaravajući uspjeh videoigrice

Ponekad igra može privući pažnju igrača kroz svoju jednostavnost i uključenost zajednice

Banana je uspjela privući impresivan broj igrača. YouTube

E. Ag.

prije 7 dana


Igrači neprestano traže sljedeći veliki hit u svijetu igara, bilo da je riječ o revolucionarnoj novoj mehanici igranja ili uzbudljivoj priči. Primjer nedavnog uspjeha koji je šokirao igračku zajednicu je neočekivani porast popularnosti igre Banana.

Banana, razvijena od Ponyja, Skya i AestheticSparka te objavljena od Skya, jednostavna je igra u kojoj igrači klikaju na bananu u središtu ekrana kako bi započeli brojanje. Uprkos jednostavnoj ideji, Banana je uspjela privući impresivan broj igrača, čak 830.000.

Ono što Banana čini uspješnom je to da je nadmašila neke od najpopularnijih naslova u industriji igara. Trenutno ima više istovremenih igrača od teškaša kao što su DOTA 2, PUBG: Battlegrounds, Apex Legends, Destiny 2 i Elden Ring, a jedino je Counter-Strike 2 uspio nadmašiti njenu popularnost.

Uspjeh Banane se može pripisati njenoj zajednici. Igrači su potaknuti da predlažu dizajn za nove banane putem igrine discord platforme, što im omogućuje aktivno sudjelovanje u oblikovanju sadržaja igre. Nadalje, svakih tri sata igrači su nagrađeni s nasumičnom bananom, što ih dodatno potiče da nastave igrati i proširuju svoju kolekciju.

I dok mnoge igre stižu do slave zbog svojih jedinstvenih mehanika igranja ili impresivne priče, Banana pokazuje da ponekad igra može privući pažnju igrača kroz svoju jednostavnost i uključenost zajednice. Dok se pejzaž gaminga nastavlja razvijati, možemo očekivati da će se pojaviti još mnogo iznenađujućih uspjeha poput Banane, koji će osvojiti srca igrača diljem svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.