KORISNICI LJUTI

Nastao haos na Maskovom X-u: Nestale sve stare fotografije, među njima i legendarni selfiji

U međuvremenu su neke fotografije vraćene, no većina drugih fotografija bespovratno je izgubljena

Izbrisane brojne fotografije. X

M. Z.

21.8.2023

Došlo je do problema na bivšem Twitteru, odnosno X-u. S aplikacije su odjednom nestale fotografije koje su korisnici objavljivali prije decembra 2014., a među njima i neke već legendarne poput selfija Elen Dedženeris (Ellen DeGeneres) s Oskara.

- Tužna je istina da trenutno ne postoje savršene društvene mreže. Možda nećemo uspjeti, kao što su mnogi predviđali, ali dat ćemo sve od sebe da barem nastavimo postojati - napisao je Ilon Mask (Elon Musk) nakon što je došlo do problema na aplikaciji.

"Još vandalizma Ilona Maska. Twitter je sada uklonio sve objave nastale prije 2014. To je gotovo desetljeće slika i videa iz ranih 2000-ih koji više ne postoje", ljute se korisnici.

U međuvremenu su neke fotografije, poput spomenutog selfija s Oskara, vraćene, no većina drugih fotografija bespovratno je izgubljena.

Kvar se dogodio nakon što je Maskov X namjerno usporio pristup stranicama suparničkih platformi kao što su Threads, Facebook i Instagram, kao i stranicama novinskih organizacija poput New York Timesa prošle sedmice. Čini se da je X dodao odgodu od oko pet sekundi kada bi ljudi kliknuli na poveznice objavljene na platformi.

Postoje špekulacije da bi problem sa slikama mogao biti posljedica toga što X pokušava povratiti više prostora na svojim serverima, piše Index.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.