"UNIŠTAVAM LAMBORGHINI"

Jutjuberu prijeti deset godina zatvora: Evo šta je uradio

Na tom snimku, kako se vidi, dvije žene bacaju vatromet poznat kao "rimska svijeća" na automobil Lamborghini iz helikoptera u pokretu

Objavio na platformi YouTube videosnimak pod nazivom "Uništavam Lamborghini vatrometima". YouTube

E. Ag.

7.6.2024

Aleks Čoi (pravo ime Suk Min Čoi) trenutno je u pritvoru, a osumnjičen je za "postavljanje eksplozivne ili zapaljive naprave u letjelicu".

Ako ne znate o čemu se radi, slijedi objašnjenje.

Čoi je 4. jula prošle godine, na Dan nezavisnosti SAD, objavio na platformi YouTube videosnimak pod nazivom "Uništavam Lamborghini vatrometima".

Na tom snimku, kako se vidi, dvije žene bacaju vatromet poznat kao "rimska svijeća" na automobil Lamborghini Huracan iz helikoptera u pokretu, prijeti B92.

Na snimku se vidi da su letjelica, Lamborghini i vozilo iz kog se snima na udaljenom mjestu za koje se kasnije ispostavilo da je isušeno jezero.

Vlasti su optužile ovog jutjubera za zločin dijelom jer, na snimku, sebe naziva "rediteljem" i zahvaljuje kamermanima zato što, kako kaže, "učestvuju u njegovim glupim idejama".

Savezni tužilac kaže da Čoi nije imao dozvolu za ovo i da je kupio vatromete u Nevadi, gdje su legalni, a snimak napravio u Kaliforniji, gdje su vatrometi ilegalni. Zanimljivo je to što se tužba odnosi isključivo na korištenje pirotehnike u letjelici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.