FILM I TV

Margot Robi, vučica koja je odbila “Playboy”

Enisa SKENDEROVIĆ

17.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Lijepa Australka Margot Robi (Robbie, 27) našla se na listi nominiranih za Zlatni globus, i to u kategoriji za najbolju glumicu u komediji ili mjuziklu.  

Osim što je u utrci za prestižnu nagradu, ova atraktivna plavuša ima još mnogo razloga za slavlje. Margot, čiji je privatni život skriven iza debelih zidina, prema tvrdnjama inozemnih medija, iščekuje prvo dijete sa suprugom Tomom Ekerlijem (Ackerley), s kojim se u decembru prošle godine tajno vjenčala.

Pita od jabuka

Iako iščekuje prinovu, tijelo glumice i dalje je u top-formi, što se moglo primijetiti na nedavnoj premijeri novog filma "Tonya", gdje je na crvenom tepihu glumica blistala. Riječ je o biografskoj drami o slavnoj klizačici Tonji Harding (Tonyja), koja je imala vrlo zanimljiv i buran privatni i profesionalni život.

Kao i mnoge druge filmske zvijezde, Margot je karijeru počela s televizijskim serijama. Poseban uspjeh donijela joj je uloga u filmu "Vuk s Vol strita", u kojem su Margot i Leonardo di Kaprio (DiCaprio) odigrali ljubavni par. Njih dvoje su tokom snimanja postali vrlo bliski prijatelji.

Zanimljivo je da je zanosna glumica odbila ponudu Hjua Hefnera (Hugh Hefner) da se slika za “Playboy”. Nakon izazovne scene u filmu "Vuk s Volt strita", koja je fascinirala cijeli Holivud, Margot je od Hefnera dobila ovu primamljivu ponudu, koju je bez razmišljanja odbila.

- Imala sam grupu ljudi koji su doprinijeli tome da izgledam tako dobro, nije sve bilo u potpunosti do mene. Večer prije toga pojela sam pitu od jabuka tako da tek o kilaži ne bi trebalo da pričam - kazala je Margot.

Kada je u pitanju njena porodica, glumica u medijma rado spominje svoju majku, ali skoro nikako ne priča o ocu. Javnosti je tako odranije poznato da je Margot svojim prvim velikim glumačkim honorarom otplatila majčinu hipoteku.

No, o svom ocu ne priča mnogo, što ni ne čudi s obzirom na to da je napustio svoju porodicu dok je Margot još bila dijete. Manje poznate činjenice o njemu Margot spominje u svojoj biografiji, ali samo u kratkim crtama. Opisan je samo kao “bivši vlasnik farme”.

Majka i otac

- Margot i njena sestra Anja (Anya) ne žele znati za njega - otkrio izvor za “New Idea” te tvrdi da bogati i moćni tajkun živi samo nekoliko ulica dalje od glumicine majke Sarije Kesler (Saria Kessler).

Dok Margot nije bliska s ocem, njen brat Lahlan Loki Robi (Lachlan) objavio je nekoliko fotografija na društvenim mrežama s ocem, kojeg naziva “starim momkom”. S druge strane, Margot ističe da je ponosna na svoju majku, koja je, kako kaže, odgojila njih četvero. Tako je 2014. za GQ magazin otkrila da se ne bi ljutila da se pretvori u svoju majku, jer bi joj to bila čast.

Šamar Leonardu di Kapriju

Margot Robi ispričala je za časopis GQ da je na setu filma “Vuk s Vol strita” tokom snimanja jedne scene slučajno ošamarila kolegu Leonarda di Kaprija jače nego što je trebalo.

- Malo sam se izgubila u trenutku. Nakon što sam ga ošamarila, mislila sam da će me tužiti. Ispričala sam se, ali je Leo kazao: “To je bilo briljantno. Udari me po licu ponovo” - kazala je glumica za GQ.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.