OBORILE REKORD GLEDANOSTI

Najbolje Netflix serije u 2022: Ovih pet naslova će upotpuniti večer kod kuće

Najbolje Netflix serije često nisu one koje imaju najveću ocjenu nego one koje pašu uz raspoloženje toga dana

U 2022. godini najgledanije serije. Printscreen

E. A.

15.1.2023

Od fantastičnih komedija, animiranih fantazija pa sve do detektivskih peripetija – Netflix serije uključuju brojne smjerove u koje mašta može zaroniti i prepustiti se bespućima kreativnog izražavanja. 

Najbolje Netflix serije često nisu one koje imaju najveću ocjenu nego one koje pašu uz raspoloženje toga dana i životne faze u kojoj se nalazimo. 

Russian Doll (2019)

Fantastična misteriozna komedija čije smo epizode pregledavali ponekad i dva puta prava je poslastica za ljubitelje filma Groundhog Day. 

Kroz dvije sezone serije pratimo Nadiju, ciničnu mladu ženu koja živi u New Yorku koja na svoj 36. rođendan upada u tajanstvenu vremensku petlju. Na odlasku s rođendanskog slavlja Nadija umire prelazeći zebru. 

Samo nekoliko trenutaka poslije, budi se i ponovno dolazi na istu rođendansku zabavu u kojoj sudjeluje i svaki put umire na kraju dana. 

Serija prati i duboki psihološki aspekt nagrađivane glumice Nataše Ljone (Natashe Lyonne) koja preispituje ​​svoj razum dok nastoji razotkriti misterij svoje situacije i načina kako da izađe

 Maya and the Three 

Ova animirana avantura savršen je odabir kada trebate posegnuti u maštu i krenuti u vlastite avanture. U fantastičnom svijetu, gdje magija pokreće svijet i gdje četiri kraljevstva vladaju zemljama, hrabra i buntovna princeza ratnica po imenu Maya uskoro će proslaviti svoj petnaesti rođendan i krunidbu.

Sve se naglo mijenja kada stignu bogovi podzemlja i objave da je Mayin život izgubljen u korist Boga rata, što je cijena koju ona mora platiti za tajnu prošlost svoje obitelji. 

Kako bi spasila svoju voljenu obitelj, svoje prijatelje i vlastiti život, Maya kreće u uzbudljivu potragu da ispuni drevno proročanstvo koje predviđa dolazak tri velika ratnika koji će joj pomoći pobijediti bogove podzemlja i spasiti čovječanstvo.

Special (2019-2021)

Netflix serija Special nastala je kao polu-autobiografska komedija temeljena na memoarima glumca i pisca Ryana O’Connellia. Kroz seriju pratimo Ryana u srednjim 20-ima, homoseksualca s cerebralnom paralizom koji odlučuje odbaciti svoj identitet žrtve i početi živjeti punim plućima. 

Nakon godina stažiranja, pisanja blogova u pidžami i komuniciranja kroz tekstove, Ryan pronalazi put kako svoj život pretvoriti iz tmurnog u fantastičan. 

Zanimljiva komedija prati Ryanovo odrastanje, pronalazak prvog posla posao, prve poljupce i ljubavne avanture, selidbu u svoj stan i napuštanje posesivne majke.

The Dragon Prince 

Netflix serija The Dragon Prince je super odabir za ljubitelje kratkometražnih animiranih avantura. Radnja je smještena u čarobnoj zemlji Xadia u kojoj magija dolazi iz šest primarnih izvora: sunca, mjeseca, zvijezda, neba, zemlje i oceana. 

Kad ljudski čarobnjaci stvore sedmu vrstu magije – tamnu magiju – počnu hvatati i prikupljati jedinstvena magična stvorenja koja su im potrebna kao sastojci. Upravo to pokreće rat između Xadije i Ljudskih kraljevstava.

Kroz format od 30-minuta pratimo troje djece sa suprotnih strana sukoba – dva princa i vilenjački ubojica koji je poslan da ih ubije. 

Tijekom svojih avantura njih troje otkrivaju tajnu koja bi mogla promijeniti sve i odlučuju udružiti snage i krenuti na epsko putovanje koje postaje jedini način da okončaju rat i vrate mir u oba svijeta.

Lupin

Lupin je jedna od onih kriminalističkih drama koja iz epizode u epizodu gledatelje drži u iščekivanju. Ekranizirana verzija klasične francuske priče o Arsèneu Lupinu, svjetski poznatom džentlmenu lopovu i majstoru prerušavanja. 

Život mladog Assanea Diopa okrenuo se naopačke u veoma ranoj dobi od tek 13 godina kada mu je otac umro, optužen za zločin kojeg nije počinio.

Gledajući životnu priču šarmantnog Lupina, gledatelji ne mogu a da se ne zapitaju – koja je granica između dobrog i lošeg, i postoji li ona uopće?

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.