VODITELJICA I MODEL

Elvisa Muratović, jedno od omiljenih TV lica u BiH, za "Avaz": Voljela bih svim djevojkama poručiti da vole i prihvate sebe

Ljeto je moje omiljeno godišnje doba

Elvisa Muratović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

20.7.2024

Voditeljica i model Elvisa Muratović jedno je od omiljenih TV lica OBN televizije. Svaki radni dan publika je može gledati u kulinarskoj emisiji „Stol za 4“. Elvisa i privatno voli da kuha, a kao dugogodišnji model veoma brine o svom izgledu. Veoma je modno osviještena kako ispred kamere, tako i privatno. Trenutno se nalazi na odmoru i uživa u zasluženom odmoru na jadranskom primorju. Uskoro će se početi spremati i za nove sezone emisije „Stol za 4“, a u pauzi između kupanja i sunčanja pronašla je vremena za veoma otvoren razgovor za „Avaz“ u kojem je otkrila sve o novim sezonama kulinarske emisije, koliko ulaže u svoj izgled, njen stav o estetskim zahvatima, gdje se vidi u budućnosti, šta misli o glumi, kako se najbolje odmara...

- Ljeto je moje omiljeno godišnje doba. Mene more liječi i čini sretnijom. Trudim se svako slobodno vrijeme provesti putujući, jer nas putovanja obogaćuju, šire vidike i dodatno formiraju kao osobu. Upravo sam na odmoru u Crnoj Gori. Vrijeme je idealno, nema gužvi i zaista uživam – priznala je na početku razgovora.

Spoj različitih karaktera

Gdje ste započeli sezonu kupanja?

- U aprilu sam u organizaciji Centrotours agencije bila dijelom Antalya meetup-a. Jedno posebno putovanje, sa odličnom ekipom. Spoj različitih karaktera koji je oslobodio ogromnu količinu pozitivne energije, naročito jer je to susret sa drugom zemljom gdje smo zajedno istraživali i učili o tradiciji, običajima, historiji, istraživali njihov svijet gastronomije koji nas je sve posebno oduševio. Kulturološka raznolikost je poput blaga koje čeka da bude otkriveno, a svakim odlaskom u novo dobijemo na iskustvu i to je jedina prava mjera bogatstva.

Kada je riječ o Vašem TV angažmanu, emisija „Stol za 4“ je na ljetnoj pauzi?

- Da, iza nas je još jedna izuzetno uspješna sezona. „Stol za 4” je emisija uz koju su mnogi odrasli, prate nas sve generacije i u mnogim domovima je već tradicija da nakon završenih poslova budu uz nas i prate nove gastro avanture koje kreiramo na terena.

Kada počinju nove sezone i šta gledatelji mogu očekivati?

- Snimanja počinju u drugoj sedmici augusta. Prijave za učestvovanje su već otvorene, a svi zainteresovani se mogu prijaviti na e-mail adresu elvisa.muratovic1992@gmail.com.

„Stol za 4“ je prilika našim gledateljima da pokažu koliko su vješti u kuhinji, prezentiranju delicija i stvaranju ugodne atmosfere. Posebno bih istakla da su svi učesnici oslobođeni troškova, a svako od njih će osvojiti vrijedne novčane nagrade i poklon pakete prijatelja naše emisije. Oni najsretniji su u prilici osvojiti 5000 KM. U novoj sezoni donosimo osvježenja u sami koncept emisije. Za takmičare spremamo izazove i zadatke koji će donositi dodatne bodove. A bit će nova pravila i za ocjenjivanja večera. Ono što je gledateljima drago i rado gledaju ne treba previše ni mijenjati. Pokušavali smo, ali gledatelji jednostavno vole ovakav koncept što i odlična gledanost dokazuje.

Ostaje topla atmosfera, domaćinski ambijent i učesnici koji žele podijeliti svoja znanja i spretnost. Dajemo priliku i svim domaćinstvima da mnogobrojnim gledateljima širom BiH, ali i svijeta predstave svoje proizvode i time dođu do većeg broja kupaca. To je nešto na što sam najviše ponosna kroz prethodne sezone. Uspjeli smo pomoći mnogim domaćinstvima u promociji i povećanju obima poslovanja.

Okušali ste se i u drugoj vrsti emisije, na drugoj TV stanici. Da li ste se ipak pronašli u kulinarskoj emisiji i da li Vam ona najviše leži?

- Da. Jedno zaista vrijedno iskustvo gdje sam imala priliku raditi nešto potpuno drugačije. Vodila sam jutarnji program, muzičku emisiju, izuzetno važne programe uživo, novinarske zadatke i emisiju kroz koju smo putovali i obilazili cijelu BIH, govorili o našoj historiji, kulturi, običajima i prirodnim bogatstvima. To mi je bio vjetar u leđa da shvatim da zaista ljubav prema ovom poslu nema granica, prepreka i da mogu voditi sve vrste emisija i govoriti na svaku temu. Volim učiti i volim emisije u kojima imam priliku kroz teme i razgovor sa gostima širiti i nadograđivati svoja znanja, istraživati nepoznato. Jedan od projekata koji sam vodila uključivao je sve što volim. Informativni i edukativni sadržaj, govorili smo o kultnim dešavanjima, zdravstvu i imali kulinarski sadržaj. Davao je priliku da sami biramo teme i to je spoj svega onoga što volim.

Vratila sam se kulinarskoj emisiji, prvoj ljubavi. Velikoj ljubavi. Gledatelji su se navikli, srodili smo se i to me usrećuje. Radeći ovu emisiju imam priliku i prostora posvetiti se i privatnim planovima i obavezama, a tu su i planovi za nove kulinarske projekte na OBN TV-u.

Volite li kuhati privatno?

- Izuzetno. Prije par mjeseci sam počela svoje recepte dijeliti na društvenim mrežama, reakcije su odlične, ali u tom periodu nisam imala dovoljno vremena posvetiti se kreiranju sadržaja jer oduzima dosta vremena, a projekat i organizaciju istog vodim samostalno, pa je to prioritet. Svakako da u narednom periodu imam želju podijeliti mnogo ideja za pripremu ukusnih zalogaja.

Koja je Vaša omiljena kuhinja, koje jelo najviše volite?

- Volim mediteransku kuhinju, jer predstavlja kulturu pripreme i uživanju u zdravim, svježim i ukusnim jelima. Lagana, zdrava i nama lako dostupna. Dakle, kvalitetna riba, aromatični začini i svježa salata.

Koliko ste česti u teretani i da li ima mnogo odricanja?

- Kada nisam na terenu, svaki dan odvojim vrijeme za trening. To su moja vrata za bijeg od svega i trenutke posvećene isključivo sebi.

 Da li biste se nekada podvrgnuli nekom estetskom zahvatu, kakav je Vaš stav o tome?

- Trenutno sam mišljenja da ne bih, ali ne osuđujem nikoga ko se odluči za iste. Uvijek treba uzeti u obzir psihološke i emocionalne razloge koji stoje iza želje za estetskim operacijama. Mladi ljudi trebaju educirati o svim aspektima takvih zahvata, osobi koja ih radi uključujući rizike i moguće posljedice. Ušla sam u tridesete i ono što je šteta jeste da su tek ove godine i sva iskustva donijeli prihvatanje sebe. Voljela bih svim djevojkama poručiti da vole i prihvate sebe, svaku svoju nesavršenost jer ih one čine posebnima.

Imate li želju da se okušate možda u glumi?

- To mi je jedna od rijetkih neostvarenih želja. Sa sedam godina sam išla na časove glume koje je vodila istaknuta i neprevaziđena pozorišna i filmska glumica Nada Đurevska, glumila sam u predstavama i tada sam počela raditi prve reklame. Zatim sam potpisala ugovor za jednu od vodećih svjetskih modnih agencija, ali je moja porodica bila mišljenja da sam još uvijek mlada za odlazak od kuće. Nakon nekoliko godina počela sam raditi kao fotomodel i tada sam dobila poziv za posao na televiziji. Nakon samo mjesec od potpisivanja ugovora, uslijedila je ponuda za ulogu u predstavi, čije su premijere trebale biti izvođene širom Evrope, ali i van nje. Bilo je teško odlučiti, ali ostala sam na televiziji. Sada radim projekat koji daje prostora i za druge angažmane. Nikada se ne zna šta će vrijeme donijeti. Drago mi je da je svaki posao mene pronašao i da je moja ljubav prema javnim poslovima pobijedila.

Radoholičar sam

Gdje se vidite u budućnosti?

- Posao koji radim zna biti jako stresan i mora se voljeti. Iz ljubavi prema istom, ostajem u voditeljskim vodama, a ovu pauzu koristim za rad na realizaciji jedne svoje ideje i druge ljubavi. Radoholičar sam, postoji mnogo interesa i ideja, ali pored svih poslovnih planova, voljela bih se ostvariti u ulozi supruge i majke, iako je moj ljubavni status slobodna.

Kako se Elvisa najbolje odmara?

- U prirodi. Volim otići negdje daleko od gradske gužve, često sama, uživati u miru i napuniti energiju. Trening je tu za izbacivanje stresa, a zaljubljenik sam dobrog štiva i masaža.

Zajedno slavimo uspjehe

Ko Vam je najveća podrška u životu?

- Moja porodica. Iako ranije nisu podržavali javni posao zbog svega neugodnog što može donijeti. Tada nisam shvatala razlog jer sam mislila da je sve to što radim dovoljno za povjerenje. Mama je imala zdravstvenih problema, ja sam mlada preuzela kućne poslove, kuhinju, svi su bili ponosi, imali smo savršen odnos i poštovanje, te sam mislila je to dovoljno, ali morala sam odbiti mnoge pozive. To je za mene bio izazov. Dovelo je do želje da tako mlada zadobijem povjerenje, dokažem koliko mogu i znam. Najbolji način za to je bilo školovanje, i uspjela sam, pored školovanja sam i radila, bila sam najbolji učenik, osvajala nagrade, a profesori su ti koji su mojima ukazali koliko su ponosi na mene. Mislim da je to bilo presudno. Danas je moja porodica najveća podrška i zajedno slavimo moje uspjehe.

Trudim se jesti zdravo, iako mi problem prave slatkiši

Koliko ulažete u svoj fizički izgled?

- Zaista se trudim maksimalno raditi i na svom fizičkom izgledu jer je naše tijelo naš jedini dom. Treniram, trudim se jesti zdravo iako mi problem prave slatkiši. I ono što je najvažnije učim kako filtrirati stres, jer od onoga što jedemo mnogo je važnije šta jede nas. Radim posao koji volim, okružena sam ljudima koje volim i sve to u kombinaciji sa fizičkom aktivnosti daje rezultate zdravog uma i fizičkog izgleda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.