SLAVNI GLUMAC

Morgan Frimen žali za ovom ulogom: Da li je sada prestar da ovo odglumi?!

Postoji jedan lik kojeg sam oduvijek jako želio glumiti, kazao je Frimen

Morgan Frimen. Facebook

E. T.

21.7.2024

Slavni glumac Morgan Frimen (Freeman) glumio je u brojnim filmovima, poput “Iskupljenje u Šavšanku (Shawshanku)”, “Sedam”, “Invictus”, “Vozeći gospođicu Dejzi (Daisy)” i drugim filmovima. Iako su sve ovo hvaljene uloge koje je igrao, glumac sam žali što nikad nije utjelovio lika iz vesterna.

Kako prenosi Far Out Magazine, Frimen je u jednom intervjuu otkrio da postoji lik kojeg je oduvijek želio glumiti, ali se to nikada nije dogodilo.

- Postoji jedan lik kojeg sam oduvijek jako želio glumiti – Bas Reves (Bass Reeves). Bio je kauboj, crni zakonodavac na starom Zapadu. On je bivši rob koji se etablirao kao veliki čovjek pravde na Zapadu. Postoji scenarij za njega i volio bih da se snimi - kazao je Frimen jednom u intervjuu za IGN.

Kako prenosi Deadline, Frimen je ovu ulogu htio utjeloviti još u devedesetima, kada je bio dovoljno mlad da to učini. Bas Reves preminuo je u 71. godini, te je Morgan Frimen, koji se bliži devedesetoj, prestar da ga sada glumi. Nakon što je shvatio da je prestar za ulogu, Frimen je u saradnji s Lorijem Mekkreijem (McCrearyjem) 2022. godine najavio seriju o Revesu pod nazivom “Twin Territories”, koja se trebala prikazivati na Primeu. Frimen je trebao biti jedan od glavnih producenata i kreatora priče. Međutim, projekt dosad nije dovršen, te se ni ne zna kada će i hoće li biti gotov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.