SFF

Svjetska premijera filma „Miris sveže farbe“ Nađe Petrović na 30. Sarajevo film festivalu

Po njenim scenarijima snimljeno je nekoliko kratkih igranih filmova koji su prikazani na preko 150 festivala širom svijeta.

Nađa Petrović. Facebook

Dž. Vilajet

7.8.2024

Svjetska premijera filma "Miris sveže farbe" rediteljke i scenaristkinje Nađe Petrović biće održana 19. augusta u okviru takmičarskog programa 30. Sarajevo film festivala. On će se takmičiti za nagradu Srce Sarajeva za najbolji studentski film.

Radnja filma prati šesnaestogodišnju Emu koja, nakon što roditelji prodaju stan u kojem je odrasla, u znak revolta, bježi od kuće zajedno sa svojom mlađom sestrom. Opsjednuta idejom da se vrati u svoj pravi dom, počinje da prati čoveka koji je kupio stan. Uloge u filmu tumače Anđelka Petrović, Igor Benčina, Helena Bucalo i Jelena Stupljanin.

Miris sveže farbe. Facebook

Nađa Petrović (1997) diplomirala je dramaturgiju na FDU u Beogradu, a master studije je završila na Katedri za filmsku i televizijsku režiju. Njen roman "Meduze žive zauvek dok ih ne uhvate" ušao je u uži izbor za Ninovu nagradu.

Po njenim scenarijima snimljeno je nekoliko kratkih igranih filmova koji su prikazani na preko 150 festivala širom svijeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.