IMA 43 GODINE

Zvijezdi hit serije otkriven rak dojke na rutinskom pregledu: "Ovo me spasilo"

Danijela Fišel je rekla da su doktori rano uhvatili DCIS jer je imala podsjetnik na telefonu da zakaže svoj godišnji pregled za mamografiju

Morala da donese mnogo odluka. Facebook

E. Ag.

20.8.2024

Glumica koju je proslavila serija "Dječak upoznaje svijet" 43-godišnja Danijela Fišel (Danielle Fishel) otkrila je da joj je nedavno dijagnosticiran rak dojke.

- Nedavno mi je dijagnosticiran DCIS, što znači duktalni karcinom in situ, što je oblik raka dojke. Otkriven je veoma, veoma rano, tehnički je nulta faza - govori Danijel i dodaje:

- Morala sam da donesem mnogo odluka u posljednjih nekoliko dana, uključujući i to da li ću podijeliti vijest sa javnošću.

Fišel je rekla da su doktori rano uhvatili DCIS jer je imala podsjetnik na telefonu da zakaže svoj godišnji pregled za mamografiju.

- Ako je vrijeme za vaš termin, ako nikada ranije niste imali termin, idite. Ako morate da saznate da imate rak, saznajte kada je u nultnoj fazi, ako je moguće - govori ona.

DCIS je rak dojke u najranijoj fazi koji nije opasan po život, ali ako vam je dijagnosticiran, imate veći rizik od razvoja invazivnog raka dojke kasnije u životu, prenosi "CBSnews".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.