UOČI ZATVARANJA

Ekipa krim serije "Bijeli put": Pojaviti se i biti u programu Sarajevo Film Festivala je velika čast

Glumice su pojasnile kako im ovo nije prvi dolazak na Sarajevo Film Festival, a podijelile su i kako se sada osjećaju

Ekipa serije "Bijeli put". Avaz

S. Čengić - A. Pehlivan

23.8.2024

Na festivalskom trgu održan je posljednji “Avant Premiere Press Corner”.

Nakon brojnih gostovanja ekipa iz poznatih serija, današnji su zatvorile glumice Nina Violić i Sanja Milardović iz serije “Bijeli put” zajedno sa producenticom Anom Grbac.

Glumice su pojasnile kako im ovo nije prvi dolazak na Sarajevo Film Festival, a podijelile su i kako se sada osjećaju.

- Moje prvo iskustvo sa Sarajevo Film Festivalom bilo je na “Tallad kampusu” prije otprilike desetak godina, tako da je za mene Sarajevo počelo s tom romantičnom verzijom. Puno ljudi, i prvi veliki festival mi je Sarajevo. Ovo je zapravo bio najveći festival u regiji, prvi takav veliki susret i jako mi je drago vratiti se i ovdje - rekla je Milardović.

Za razliku od glumica, Ana Grbac je SFF posjetila prvi put.

-Ja ću sad nakon njih napraviti šok, to mi je prvi put na SFF-u i neizmjerno mi je drago što nas je selektorica za serije odabrala. Puno hvala na tome jer ovo je za našu seriju stvarno ozbiljna promocija. Pratim Sarajevo film festival i mislim da je to važan festival gdje se pojaviti i biti u programu je velika čast - rekla je producentica.

Glumica Nina Violić govorila je o svom povratku na male ekrane.

-Serije ustvari nisam puno radila. Drago mi je da sam sada s ovom serijom ponovno na televiziji jer smatram da je to pokušaj da se napravi prava kriminalistička serija - zaključila je Violić.

Ujedno, ovo je i jedina serija hrvatske produkcije koja se našla u avant-premijernim serijama na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.