MISLILI DA SE DROGIRA

Glumica doživjela moždani udar sa samo 20 godina

Najstrašnije je bilo to što sam zaboravila da govorim

Obri Plaza. Arhiv

S. Čengić

prije 3 dana

Glumica Obri Plaza prisjetila se perioda kada je bila paralizovana i nije mogla da govori nakon iznenadnog moždanog udara.

Imala je svega 20 godina.

- Najluđa stvar u vezi s tim je da se to dogodilo usred rečenice -  prenosi Page Six njene riječi.

Plaza je objasnila da je trebalo da se nađe sa prijateljima kada je iznenada imala moždani udar.

- Ušla sam u njihov stan, nisam ni skinula jaknu, a već se desilo -  rekla je zvijezda koja je bila potpuno paralizovana, ali samo na minut.

- Izgubila sam motoriku na neko vrijeme. Najstrašnije je bilo to što sam zaboravila da govorim - objasnila je ona i dodala da su njeni prijatelji mislili da se šali.

Ipak su je poslije nekoliko minuta pitali da li da pozovu hitnu pomoć.

- Bila sam dovoljno svjesna da potvrdno klimnem glavom. I stalno sam klimala jer sam znala da nešto zaista, stvarno nije u redu. Ali nisam znala šta je to i nisam mogla da govorim -  prisjeća se Plaza.

U bolnici nisu vjerovali da ona nije uzimala drogu, jer su smatrali da je premlada da tek tako doživi moždani udar.

- Nisam baš ništa unosila u svoj organizam tog dana… Osim pilula za kontracepciju. Fizički sam izgledala dobro, ali nisam mogla da govorim i bila sam zbunjena. Takođe, nisam mogla ni da pišem - rekla je glumica koja je morala da sačeka dva sata u hitnoj pomoći da sazna šta joj je.

Nekoliko noći provela je u bolnici, a zatim se vratila kući. Pazila ju je porodica, a potom je išla na kognitivne terapije nekoliko nedjelja prije nego što se vratila na koledž u Njujorku, prenosi Jutarnji.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.