GNUSNI ZLOČIN KASUMOVIĆA

Dino Mustafić za "Avaz": Koliko je kazneni zakon šupalj kada za pedofiliju počinilac može kupiti slobodu, a žrtvi ostaviti trajnu traumu

Na ova pitanja javnosti odgovor moraju dati sudije, tužioci, advokati...

Mustafić o Kasumoviću. Društvene mreže

Nerma Ajnadžić

prije 7 dana

Umjetnost pozorišta je kreirala ambijent da žrtva progovori, da nas kao društvo suoči koliko je kazneni zakon šupalj za tako gnusne zločine poput pedofilije, gdje počinilac može kupiti slobodu, a žrtvi ostaviti trajnu traumu.

To je za "Avaz" rekao Dino Mustafić, reditelj i direktor Narodnog pozorišta Sarajevo povodom gnusnog zločina koji je počinio svima dobro poznati glumac Moamer Kasumović. Bludničio je nad dječakom od 14 godina, osuđen je, dobio godinu zatvora i otkupio je za 36.000 KM. Dakle, za svoj zločin ni dana nije odležao u zatvoru.

- Na ova pitanja javnosti odgovor moraju dati sudije, tužioci, advokati... Oni koji kreiraju pravni sistem gdje su roditelje i djecu doveli u zonu nesigurnosti i nepovjerenja - kazao je Mustafić.

Slučaj se desio 2021., ali se za njega saznalo prije nekoliko dana kada je žrtva, hrabri mladić progovorio o užasnom događaju.

Kasumović je u međuvremenu napustio Sarajevo i vratio se u Bijelo polje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.