BH. REDITELJICA

Jasmila Žbanić: Odgađanje izbora bila bi greška, bilo bi neodgovorno platiti novih 20 miliona KM

Ljudima u nevolji neće odmoći što će biti izbora, niti će se odgađanjem vratiti mrtvi ili smanjiti nečija odgovornost za ovo što se desilo

Žbanić: Oglasila se na društvenim mrežama. Edvin Kalić @deblokada

E. Ć.

prije 2 sata 35 minuta

Proslavljena bh. rediteljica Jasmila Žbanić oglasila se na društvenim mrežama  i poručila kako bi otkazivanje izbora zbog poplava bila velika greška.

Žbanić je u objavi na društvenim mrežama objasnila zbog čega ne bi trebalo odgađati izbore.

- Odgađanje izbora bi bila velika greška. Bolje da se izbori održe u mjestima gdje mogu. A pare uštede da se pomogne ljudima u nevolji - navela je Žbanić.

Podsjetila je kako je za provođenje izbora odobren budžet u iznosu od 11.591.000 KM, dok će općine i gradovi snositi dodatne troškove od oko 7.500.000 KM, s ukupnim očekivanim troškovima od približno 20.000.000 KM."

- Još veća katastrofa bi bila da se mora platiti novih 20 miliona. To bi tek bilo neodgovorno. 

Ljudima u nevolji neće odmoći što će biti izbora, niti će se odgađanjem vratiti mrtvi ili smanjiti nečija odgovornost za ovo što se desilo. Budimo racionalni ! Sistem je zakazao. Ne rušimo ga dodatno - poručila je Žbanić.

Podsjetimo, danas je na sjednici Centralne izborne komisije (CIK) razgovarano o aktuelnoj situaciji uzrokovanoj katastrofalnim poplavama u Bosni i Hercegovini.

Odluku o održavanju izbora će, kako je odlučeno na današnjoj sjednici, donijeti sutra. 

Prema posljednjim osobama poginulo je 18 osoba, 16 u Jablanici i dvoje u Fojnici, dok se za desetinama ljudi traga.

Udruženje Pomozi.ba otvorilo je humanitarni broj za unesrećene u poplavama u našoj zemlji. Pozivom na 17039 donirate 2 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.