SKANDALI

Sin Vudija Alena: Otac je oženjen sestrom, ne mogu da ga gledam

CDM

19.5.2018

Ronan Farou (Farrow) ne viđa svog oca Vudija Alena (Woody Allen) od 1992. godine, kada je otkriven porodični skandal.

Alen je bio u tajnoj vezi sa Ronanovom sestrom Sun-Ji Previn, usvojenom kćerkom Mije Farou.

Glumica je usvojila Sun-Ji dok je imala osam godina. Deset godina kasnije, Farou se zaljubila u Vudija Alena i on je postao očuh male Sun-Ji.

Glumica se šokirala kada je 1992. u njegovom stanu u Njujorku otkrila gole fotografije tada 21-godišnje Sun-Ji. Režiser je priznao prevaru koja je trajala skoro godinu, i odmah se razveo od Farou.

U ogorčenoj borbi za starateljstvo nad djecom, Farou je tvrdila da je režiser zlostavljao i usvojenu kćerku Dilan, “dodirujući je na tavanu”. 

- Ne mogu da gledam tog čovjeka. Ne mogu s njim da održavam kontakt i budem etički dosljedan. Živio sam sa svom tom usvojenom djecom i ona su bila moja porodica. Reći da mi Sun-Ji nije sestra bila bi uvreda za svu usvojenu djecu - rekao je Ronan, danas pisac, borac za ljudska prava i dobitnik Pulicerove nagrade.

Ronan je po mnogočemu zanimljiv, uz sve je i najmlađi diplomanta Bard Koledža, gdje je diplomirao filozofiju sa samo 15 godina, a onda je studirao pravo na Jejlu, piše 100posto. 

U posljednje tri godine razotkrio je holivudskog seksualnog zlostavljača Harvija Vajnstina, i bio jedan od osnivača pokreta MeToo, a napisao je i knjigu “War on Peace” o sumraku američke diplomatije, koju su kritičari nazvali “jednom od najvažnijih i najpametnijih djela decenije”.

Osim toga, još nije potpuno jasno da li je Vudi zaista Ronanov otac, što je izjavila i sama Farou. Naime, ona je priznala da se, paralelno u vezi sa Vudijem, i dalje viđala sa svojim bivšim suprugom Frenkom Sinatrom.

Njujork Post je u jednom članku napisao da je “novinar sin obojice, ima Sinatrin šarm i Alenov mozak”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.