GLAS ESTRADE

Goca Tržan za "Avaz": Na Balkanu je nemoralno biti sretan, a ja rušim tabue i predrasude

Ne želim ja djeci da budem uzor

Razgovarala: Emina ŠEHALIĆ

11.8.2018

quote
<p><strong><em>Moji uzori nikad nisu bili pjevači i javne ličnosti. Trudila sam se da budem najbolji đak i vukovac, bila sam đak generacije. Ne želim ja djeci da budem uzor. Želim da u meni vide podršku i iskrenog prijatelja&nbsp;</em></strong></p>

Popularna srbijanska pjevačica Goca Tržan prije nekoliko sedmica objavila je novu pjesmu pod nazivom "Folija". Spot pjesme pomalo je neobičan za današnju estradu, pa smo je povodom toga kontaktirali. 

Goca je u razgovoru za "Avaz" otkrila detalje sa snimanja pjesme, kao i pojedine detalje iz njenog privatnog života. Koji su to Gocini rituali pred nastup, na koji način se nosi s negativnim komentarima te kako se provela na porodičnoj posjeti festivalu EXIT, pročitajte u nastavku razgovora.

Spot za Vašu novu pjesmu “Folija“ pomalo je neobičan, s obzirom na to da ste koristili specijalne efekte i zanimljivu lokaciju. Kakvu ste poruku željeli poslati ovom pjesmom?

Spot je sniman na Bačkoj tvrđavi iz 14. vijeka i na jezeru Provala i samo smo htjeli da bude emotivan i da jasno pokaze vječnu borbu za razumijevanje i pažnju između muškaraca i žena. Pjesma je emotivna i obožavam je.


Nakon mnogo godina konačno ste imali priliku da prisustvujete festivalu EXIT. Kakva su Vaša zapažanja te kakav je utisak ovaj festival ostavio na Vas?

Otišli smo porodično da uživamo i skačemo. Kćerka nam je bila presretna što prisustvuje nastupu Martina Gariksa (Martin Garrix) i Dejvida Gete (David Guetta). Skakali smo i đuskali do jutra. EXIT je nevjerovatno dobro organiziran i pun pozitivne energije.

Nakon što ste stupili u vezu s Vašim sadašnjim suprugom, izazvali ste lavinu komentara, a neki od njih su i da ste nemoralni. Kako uspijevate da izađete nakraj s negativnim komentarima?

(Smijeh) Izgleda da je na Balkanu baš nemoralno biti sretan. Ja rušim tabue i predrasude. Ono što drugi misle o mom životu je za nas nevažno. Mi se volimo i živimo sretno.



Bili ste član žirija u takmičenju „Pinkove zvezdice“. Mnogi učesnici su u Vama vidjeli uzora. Kada se prisjetite Vaših početaka, ko je bio Vaš uzor i je li sad imate nekoga na koga se ugledate?

Moji uzori nikad nisu bili pjevači i javne ličnosti. Trudila sam se da budem najbolji đak i vukovac, bila sam đak generacije. Ne želim ja djeci da budem uzor. Želim da u meni vide podršku i iskrenog prijatelja.


Koliko ste zadovoljni trenutnim stanjem na estradi? Za koga biste rekli da se posebno izdvaja?

Estrada je moj posao i ne tretiram je previše emotivno niti je analiziram. Tu radim i trudim se da radim najbolje što znam. Ne pratim estradu i ne slušam domaću muziku uopće.

Imate li neke rituale prije nastupa?

Da. Malo se osamim i šutim. Skupim svu pozitivnu energiju i eksplodiram kad izađem na scenu.

 

Da niste pjevačica, čime biste se bavili?

Hm. Glumom. Ili bih bila inžinjer poljoprivrede.

Koja je Vaša neostvarena želja?

Imam ih mnogo. I sve su sitnice. I sve ću ostvariti.

Sjećate li se Vašeg prvog poljupca?

(Smijeh) Sjećam se. Bio je presmiješan. Ali je bio prvi pa mu ne mogu tražiti mane.

Ukoliko do sada niste poslušali novu pjesmu Goce Tržan, koja nosi naziv "Folija", imate priliku učiniti to u nastavku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.