SVIJET FILMA

Stiv Golin izgubio borbu s rakom

Bio je jedan od najvećih savremenih producenata, a kao osnivač kuće „Anonymous Content“ radio je s mnogim zvijezdama iz svijeta filma

Golin: Bolovao više od deset godina

E.S.

24.4.2019

Filmski producent Stiv Golin (Steve Golin), poznat po Oskarom nagrađenom filmu „Spotlight“ te hitovima „Vječni sjaj nepobjedivog uma“ i „Povratnik“, za koji je Leonardo Dikaprio (DiCaprio) dobio Zlatni kipić, preminuo je u 65. godini nakon teške borbe s rakom kostiju.  

Stiv se s rijetkim oblikom raka borio više od 10 godina, a zbog bolesti mu je odstranjena i lijeva lopatica, no to ga nije sputavalo u poslu.

Bio je jedan od najvećih savremenih producenata, a kao osnivač kuće „Anonymous Content“ radio je s mnogim zvijezdama iz svijeta filma.

- Golina ćemo se sjećati kao jednog od najvećih savremenih filmskih producenata, bio je čovjek vrhunskog ukusa i pravog instinkta. Svi koji smo radili s njim potpuno smo shrvani tragičnim događajem - objavila je televizijska kuća HBO.

Smrt slavnog američkog producenta na društvenim mrežama izazvala je val reakcija filmskih radnika. Producent je imao dvije kćerke, Ari i Anu (Anna).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.