LOS ANĐELES

Kuhar otkrio šta će se jesti na dodjeli Oskara

Na prijemu će biti 18 vegetarijanskih jela za skoro 150 zvanica

Prestižna filmska nagrada Oskar. Arhiv

Avaz.ba

9.2.2020

Volfgang Puk (Wolfgang Puck), glavni kuhar na prijemu poslije dodjele Oskara u Los Anđelesu, izjavio je da će servirati jela koja će biti 70 posto vegetarijanska, ali će biti i dimljenog lososa i kavijara.

Puk, koji će se 26. godinu zaredom brinuti za jelovnik poslije ceremonije dodjele Oskara, rekao je da će, osim vegetarijanskih jela, biti i japanske junetine, kao i pizze u obliku statue Oskara. 

Pripremamo razna jela, jer osim što mnogi vole vegetarijanska jela, ipak većina više voli ribu i meso - rekao je Puk za strane medije. 

Kuhar koji je učio zanat i u francuskim prestižnim restoranima kao što je "Maxim", rekao je da sam nije vegetarijanac, ali voli da sprema takva jela, jer je izazov za kuhara da takvo jelo bude ukusno koliko i jelo sa mesom.

Na prijemu će biti 18 vegetarijanskih jela za skoro 150 zvanica. Među njima će biti kuskus od povrća, tikvice u kineskom sosu s crnom rižom i sos od mente i korijandera uz skuhane male krompire.

Od jela sa mesom, bit će, između ostalog, minijaturni burgeri od japanske junetine i piletina punjena crnim pečurkama.

Za desert je zadužena grupa od 25 poslastičara, koja će praviti kolače bez jaja i mlijeka, ali će koristiti mlijeko od badema i kokosa.

Kraljica poslastica bit će statue Oskara od čokolade. Bit će napravljeno skoro 5.000 čokoladnih statua, a poslastičari će upotrijebiti skoro 400 kilograma čokolade.

Zvanice, odnosno nominirani za Oskara koji neće osvojiti priznanje, dobit će prije prijema poklone u vrijednosti od 215.000 dolara po osobi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.