SVIJET SLAVNIH

Policija istražuje smrt popularnog glumca

Postoje indicije po kojima je patio od kliničke depresije zbog profesionalnog suparništva

Singh Rajput. Agencije

Avaz.ba

16.6.2020

Indijska policija provest će istragu o tome je li Singh Rajput, bolivudski glumac u usponu koji je prošli vikend počinio samoubistvo, patio od depresije dijelom i zbog "profesionalnog suparništva" koje vlada u indijskoj filmskoj industriji, u kojoj dominiraju velika imena i u koju je teško ući.

Inozemne agencije pišu da  je 34-godišnji Rajput, koji je naklonost kritičara i publike stekao ulogama u nekoliko filmova vrhunske produkcije, potječe iz obitelji pripadnika srednje klase i nije raspolagao vezama u Bolivudu što je ondje prilično rijetko. 

Rajput je u nedjelju pronađen mrtav u svom domu u Mumbaiju.

- Postoje indicije po kojima je patio od kliničke depresije zbog profesionalnog suparništva - tvrde izvori.

Policija u Mumbaiju planira ispitati takve pretpostavke, objavio je na Twitteru ministar unutarnjih poslova indijske države Maharashtre, u kojoj se nalazi Mumbai. 


Singh Rajput. Agencije

Bolivudskim krugovima dominiraju određene porodice, neke već generacijama, a neki Rajputovi kolege tvrde da se u takvoj zatvorenoj kulturi mladi glumac našao u nezavidnom i izoliranom položaju.

Rajput je debitirao u Bolivudu 2013., a pamtit će ga po ulozi indijskog igrača kriketa Mahendre Singha Dhonija u biografskom filmu iz 2016.

Prije velikog ekrana proslavio se u televizijskom sapunicama.  Premijera najnovijeg filma "Dil Bechaa" u kojem glumi sa Saifom Alijem Khanom trebala je biti u maju, ali je otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.