NAKON SMRTI KELI PRESTON

I prva ljubav Džona Travolte umrla od raka dojke, bila je 19 godina starija od njega

Uz Dianu Hajlend glumac je bio dok je umirala

Diana Hajlend i Džon Travolta. Agencije

L. S. R. /Avaz.ba

14.7.2020

Džon Travolta (John,66) ostao je bez supruge Keli Preston (Kelly), koja je nakon dvije godine borbe umrla od raka dojke.

Holivudskog titana ni  ranije nisu zaobilazile velike životne tragedije, jer je od raka dojke izgubio i svoju prvu veliku ljubav, djevojku Dianu Hajlend  (Hyland).

Diana je preminula 1977. u 42. godini, kad je Travolta imao svega 23. Dvije godine prije smrti imala je mastektomiju. Usred snimanja velikog hita "Groznica subotnje večeri", Džon je odletio u Los Anđeles kada se njeno stanje drastično pogoršalo. Bio je uz nju kada je preminula, a kazao je i kako je "osjetio kad je posljednji dah izašao iz nje". 


Diana Hajlend i Džon Travolta. Agencije

- Pružio sam joj veliku sreću posljednjih mjeseci života. Uvijek osjećam da je sa mnom, uvijek mi je željela sve najbolje - rekao je Travolta jednom prilikom te otkrio kako je ona bila njegova prva velika ljubav.

- Mislio sam da sam ranije bio zaljubljen, ali nisam. Privukla me istog trenutka kada sam je ugledao, a prohodali smo mjesec dana nakon toga - otkrio je glumac

Par se upoznao na fimskom setu 1976. godine kada mu je ona glumila majku u filmu "The Boy in the Plastic Bubble".  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.