ŠVEDSKI DVOR

I buduća kraljica pozitivna na koronavirus

Prijestolonasljednica i princ Danijel imaju blage simptome i osjećaju se dobro s obzirom na okolnosti - objavio je švedski dvor

Princeza Viktorija i princ Danijel. Agencije

L. K. P.

12.3.2021


Švedska princeza Viktorija (Victoria), prijestolonasljednica i njen suprug, princ Danijel (Daniel), pozitivni su na koronavirus, objavili su to iz švedske kraljevske kuće.

-Prijestolonasljednica i princ Danijel imaju blage simptome i osjećaju se dobro s obzirom na okolnosti - objavio je švedski dvor u saopćenju i dodao kako je prinčevski par u karantini zajedno s njihovo dvoje djece, princezom Estelom i princom Oskarom.


Princeza i princ sa djecom: Nalaze se u izolaciji. Agencije

Princeza Viktorija trebala bi naslijediti krunu od svoga oca, kralja Karla XVI. Gustafa. Kralj i kraljica Silvija (Silvia) oboje su vakcinisani.

Na švedsko prijestolje Karlo XVI. Gustaf stupio je 1973. i u aprilu će napuniti 75 godina, a u više navrata pozvao je švedski narod na jedinstvo i poštivanje epidemioloških mjera koje su u toj zemlji prilično blage.

Do sada je Švedska potvrdila više od 13.000 umrlih zaraženih COVIDOM-19. Stopa smrtnosti po glavi stanovnika u Švedskoj je višestruko viša od susjednih nordijskih zemalja, no niža je od nekoliko evropskih zemalja koje su za razliku od Švedske odabrale mjere strogog zatvaranja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.