KONTROVERZNI MUZIČAR

Merilin Menson će se predati policiji nakon mjesec izbjegavanja, napao je snimateljicu

Ove su tvrdnje smiješne, ali sarađivat ćemo s vlastima, rekao je pjevačev advokat

Menson: Mora na suđenje. Agencije

L. K. P.

27.6.2021


Pjevač Merilin Menson (Marilyn Manson) predat će se policijskoj upravi Los Anđelesa zbog dvije kaznene prijave za napad na snimateljicu, koji se navodno dogodio na njegovom koncertu u avgustu 2019. godine, javlja magazin "People".

Nakon toga će biti pokrenut kazneni postupak na Okružnom sudu u Nju Hemširu. Policija je nalog za hapšenje izdala prije mjesec dana, u maju, no Menson nije pokazao nikakvu želju da se vrati u Nju Hemšir i odgovara za prijave.


Menson je pljuvao na snimateljicu. Agencije

U razgovoru za magazin "People" pjevačev advokat Hauard King (Howard) rekao je kako mu sud može izreći kaznu zatvora do jedne godine i novčanu kaznu od 2.000 dolara, nakon što je snimateljica tražila više od 35 hiljada dolara odštete jer je mala količina sline došla u kontakt s njenom rukom. Prema izjavama svjedoka, Menson je pljuvao na snimateljicu i gađao je šmrkljima.


-Nije tajna da Menson voli biti provokativan na pozornici, naročito pred kamerama. Nakon što smo zatražili dokaze o navodnoj šteti, nikada nismo dobili odgovor. Ove su tvrdnje smiješne, ali sarađivat ćemo s vlastima, dodao je King.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.