IZA KULISA

Snima se biografski film o kraljici popa: Žestoka konkurencija za ulogu Madone

Film je najavljen još 2020., a „Universal studio“ još nije dao „zeleno svjetlo“ za početak projekta

Madona. Agencije

L. K. P.

7.3.2022

Biografski film o Madoni (Madonna, 63), u kojem učestvuje i sama pjevačica, ima autobiografski scenarij, jer nezamjenjiva Madona nije mogla prepustiti pisanje o sebi bilo kome drugom. Borba između glumica za ulogu traje već neko vrijeme, a među kandidatkinjama su Džulija Garner (Julia, 28), Florens Pag (Florence Pugh, 26), Aleksa Demi (Alexa Demie, 31), Odesa Jang (Odessa Young, 24) i Ema Lird (Emma Laird, 23).

Kandidatkinje, navodno, ne prolaze samo kroz audiciju već su tu i naporne pripreme, koje traju i po 11 sati s Madoninim koreografom. Uz ples, imaju pripreme i s pjevačicom, a koje obuhvataju čitanje i pjevanje.


Madona. Agencije

Film je najavljen još 2020., a „Universal studio“ još nije dao „zeleno svjetlo“ za početak provedbe cijelog projekta. Prije nego što snimanje bude odobreno, biraju se glavna uloga, budžet i konačni scenarij.

Scene iz Madonine bogate karijere zahtijevaju veliki psihičku i fizičku spremu, tako da će glavna glumica trenirati mjesecima kako bi bila spremna za naporno snimanje.

Sama Madona objavila je nekoliko fotografija na kojima se bavi scenarijem, a nije još jasno kad bi trebalo početi snimanje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.