GLASALI FANOVI

Album Tejlor Svift star 10 godina proglašen najboljim na "American Music Awards" ceremoniji

Svift je također odnijela glavnu nagradu večeri u utrci za izvođača godine, za koju se takmičila s velikim imenima, uključujući Bijons, Herija Stajlsa, The Weeknda, Drakea i Adele

Tejlor Svift. Jordan Strauss/Invision/AP

N. Aj.

21.11.2022

Tejlor Svift (Taylor Swift) je za svoj ponovno snimljeni album "Red" iz 2012. osvojila trofej za pop album u nedjelju na "American Music Awardsu", najvećoj svjetskoj ceremoniji za koju su glasali fanovi. Posljednjih godina Swift je snimala nove verzije albuma iz svoje prošlosti nakon spora s bivšom diskografskom kućom.

- Ne mogu vam reći koliko mi znače moji presnimljeni albumi, ali nikad nisam očekivala ni pretpostavljala da će vama išta značiti. Ne mogu vam dovoljno zahvaliti što vam je stalo do ovog albuma - rekla je pjevačica primajući nagradu.

Svift je također odnijela glavnu nagradu večeri u utrci za izvođača godine, za koju se takmičila s velikim imenima, uključujući Bijons (Beyonce), Herija Stajlsa (Harry Styles), The Weeknda, Drakea i Adele.

Dove Kemeron (Cameron), bivša glumica "Disney Channela" koja je ove godine dosegnula Bilbordovu ljestvicu pop singlom "Boyfriend", osvojila je trofej za najboljeg novog izvođača.

Mašin Gan Keli (Machine Gun Kelly) proglašen je omiljenim rok izvođačem.

Ovdje možete pogledati kompletan spisak dobitnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.