SPISAK SVE DUŽI

Još jedna žena optužila Didija za seksualno zlostavljanje: On sve demantira

Mnoge djevojke tvrde da ih je Didi namamio obećanjima o napretku u karijeri

Šon Džon Kombs. AP

D. R.

22.5.2024

Šon Džon Kombs (Sean John Combs) poznatiji kao Didi (Diddy) suočava se s još jednom tužbom. Mnoge djevojke tvrde da ih je Didi namamio obećanjima o napretku u karijeri, no Kristal Mekini (Crystal McKinney) tvrdi da je njegov plan bio daleko zlokobniji.

Bivša manekenka Kristal Mekini u tužbi, do koje je došao TMZ, tvrdi da je 2003., kada je imala 22 godine, pozvana na Sedmicu muške ode u Njujork gdje je upoznala Didija. On ju je pozvao u svoj studio.

Kaže da su nedugo nakon njihovog dolaska Kombs i kolege pili konjak i pušili joint. Povukla je dim, za koji je rekla da je bio vrlo snažan i da se osjećala kao da ledbi. Tvrdi da je joint bio promiješan narkotikom ili drugom drogom.

Seksualno zlostavljanje

Kristal kaže da je Kombs tada zahtijevao od nje da ga slijedi u kupaonicu, gdje se, kaže, nabio na nju, počeo je ljubiti i gurnuo joj glavu do svog međunožja prije nego joj je naredio da ga oralno zadovolji. 

Ona ga je odbila, a on joj je tad, tvrdi manekenka, gurnuo glavu i prisilio je na oralni seks. 

Počela se udaljavati od njega, ali je tada osjetila vrtoglavicu i izgubila je svijest. Sljedeće čega se sjeća je da se probudila u taksiju i shvatila da je bila seksualno napadnuta. Iz tužbe nije jasno misli li na spomenuti oralni seks ili na neki drugi seksualni čin koji se možda dogodio dok je bila u nesvijesti.

On sve demantira

Tvrdi da je nakon toga izbačena iz manekenske industrije i pala je u tešku depresiju. Kristal kaže kada je vidjela vijesti o tužbama koje su pokrenule druge djevojke, "znala je da ima moralnu obvezu progovoriti".

Podsjetimo, repera je u novembru 2023. godine za seksualno zlostavljanje optužila bivša djevojka Kejsi Ventura (Cassie). Tvrdila je kako ju je fizički zlostavljao i silovao tokom njihove dugogodišnje veze.

Kratko nakon njenih optužbi je u javnost isplivala još jedna. Džoi Dikerson-Nil (Joi Dickerson-Neal) navela je kako ju je Didi drogirao i silovao. Još ga je jedna žena, koja je htjela ostati anonimna, optužila za seksualno zlostavljanje, a onda je optužen i za trgovinu ljudima u svrhu seksualne eksploatacije. On sve demantira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.