VIMBLDON

Protokol se mijenja zbog bolesti u kraljevskoj porodici

turnir sprema vojvotkinju od Gloucestera da uruči trofeje tokom finalnog vikenda ako Kejt bude nedostupna zbog lečenja od raka

Kejt Midlton. Instagram

I.B.

9.7.2024

Ispostavilo se da je Vojvotkinja od Gločestera Brižit imenovana kao moguća zamjena u protokolu za dodjelu pobjedničkih  trofeja na Vimbldonu ovog vikenda, ako Kejt Midlton, princeza od Velsa bude nedostupna zbog lječenja od raka. 

Kejt MIdlton je tražila što je moguće više "fleksibilnosti" oko njenih obaveza od organizatora "All England Cluba", koji za sada neće donijeti konačnu odluku do jutra u narednu subotu kada je planirano žensko finale.

Princeza od Velsa preuzela je od kraljice Elizabete II pokroviteljstvo nad" All England Club" 2016. godine i redovno  dodjeljivala je trofeje pobjednicima teniskog turnira  na Centralnom terenu.

Vojvotkinja od Gločestera. Instagram

Kejt Midlton imala je do sada samo jedan javni nastup ove godine na proslavi Kraljevog rođenana "Trooping the Color " nakon što je u martu objavila da ima preventivnu kemoterapiju za rak koji je otkriven nakon teške abdominalne operacije u januaru.

Kensingtonska palata nije potvrdila buduće angažmane za princezu dok se traje njen oporavak, a njen iznenadni dolazak na  rođendansku paradu 15. juna objavljen je samo nekoliko sati ranije.

Princ Vilijam i Kejt Midlton. Instagram

Kensingtonska palata nije potvrdila buduće angažmane za princezu dok se ona oporavlja, a njen iznenadni dolazak na rođendansku paradu 15. juna objavljen je samo nekoliko sati ranije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.