ZALJUBLJENICA U FITNESS

Amra Džeko otkrila tajnu svoje vrhunske forme: Svaki dan jede iste namirnice, a ovo je njena omiljena poslastica

Ponekad pojedem junk food ili sushi ili pometem pola tegle nutele ili smažem veliku milku sa lješnjacima

Amra Džeko - Avaz
Amra Džeko - Avaz
Amra Džeko - Avaz
Amra Džeko - Avaz
Amra Džeko - Avaz
+5
E. Ć.

17.7.2024

Amra Džeko, popularna bh. manekenka i supruga kapitena fudbalske reprezentacije BiH Edina Džeke, poznata je kao strastvena zaljubljenica u zdrav način života i fitness.

Ona redovno objavljuje fotografije na kojima prikazuje kako vodi zdrav način života, a sada je svojim pratiteljima opisala svoj način treninga, ali i ishrane.

- Treniram jednom dnevno po sat vremena (5-6 puta sedmično). Trčim po cijeli dan za djecom ali ono što je najbitnije (80% uspjeha - dobrog zdravlja i lijepog izgleda) jeste ishrana. Priprema svakog obroka koji sebi posebno pravim a često i Edin isto jede, traje 10-15 minuta.

Za djecu spremam isto ja ili jedemo vani. Ako nemam pomoć u kući, kuham i treniram sa djecom. Uvijek se nađe neki rekvizit, posluže i klinci kao težinsko opterećenje. I oni se super zabave, stvarajući navike svakodnevnog obavljanja fizičke aktivnosti. Disciplina i ljubav prema životu, a posebno odgovornost prema djeci, kojima sam uzor su moja vodilja i najveća motivacija - napisala je Džeko.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Kako je navela, jutro počinje sa čašom vode i pola limuna, svježe iscjeđenim sokom od celera i kafom.

- Svako jutro jedem 4-5 kuhanih jaja i popijem protein. Za jutarnji snack obavezna je jabuka. Za ručak piletinu ili ćuretinu sa povrćem i salatom ili rižu sa povrćem. Za večeru, ribu i salatu ili samo salatu.

Skoro svaki dan isto jedem i ja volim tako. Ponekad pojedem junk food ili sushi ili pometem pola tegle nutele ili smažem veliku milku sa lješnjacima - poručila je Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.