VELIKA BRITANIJA

Tužne vijesti iz Kraljevske palače: Princeza otkazuje sve, crni niz se nastavlja

Ponovo loše vijesti iz britanske kraljevske porodice - novo saopćenje stiže iz Palače

Princeza Ana s princom Vilijamom i porodicom. Profimedia

I.P./mondo.rs

18.7.2024

Zdravstvene prilike u britanskoj kraljevskoj porodici nikako da se stabilizuju. Samo što je Kejt Midlton (Kate Middleton) malo ohrabrila naciju kad se pojavila na vojnoj paradi u čast rođendana kralja Čarlsa III (Charles), osvanula je vijest da je princeza Ana (Anne) povrijeđena.

Rođena sestra britanskog monarha zadobila je povredu glave, a nakon što su joj rane sanirane, još neko vrijeme su ljekari pratili njen oporavak. Poslije petodnevnog boravka u bolnici, pustili su je kući krajem juna, a prvi put je izašla u javnost početkom ovog mjeseca.

Međutim, sada je sve iznenadila vijest da princeza ponovo otkazuje svoje obaveze. Tako je iz njenog kalendara skinuta posjeta škotskom ragbi timu u Londonu zakazana za danas, a svi brinu da bi to moglo značiti i da joj se stanje pogoršalo.

Podsjećamo, ljekari nisu bili toliko zabrinuti zbog njenih vidljivih povreda na glavi, već činjenice da se baš ničega u vezi s tim incidentom ne sjeća.

Nesreću je pretrpjela i kraljica Kamila (Camilla) koja je iščašila nogu, pa je na mnogim događajima bilo vidljiv zavoj na njenom desnom članku.

Ipak, uspjela je da se pojavi na velikom događaju - otvaranju Britanskog parlamenta, a jučer je proslavila i svoj 77. rođendan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.