BAŠČARŠIJSKE NOĆI

Zoster oduševio i raspjevao publiku u Sarajevu

Koncert se dešava u organizaciji Bosanskog kulturnog centra KS u okviru festivala Baščaršijske noći

Koncert Zostera - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
S. S.

24.7.2024

Grupa Zoster večeras je održala sjajan koncert u Sarajevu u sklopu festivala Baščaršijske noći. Ulica Zelenih beretki bila je pretjesna da primi sve one koji su htjeli biti na koncertu. 

Bend predvođen Mariom Knezovićem priredio je odličan koncert i usijanu atmosferu, mostarska grupa je sarajevsku publiku počastila s brojnim hitovima, a prisutni su uglas pjevali pjesme poput "Ko je jamio", "Bezbolnim palicama", „Hercegovina, Kalifornija“ i mnoge druge.

Koncert se dešava u organizaciji Bosanskog kulturnog centra KS u okviru festivala Baščaršijske noći, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo, Grada Sarajeva, Federalnog ministarstva okoliša i turizma i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS/Visit Sarajevo.

Zoster je bh. grupa iz Mostara, osnovana 2000. godine. Do sada su objavili pet albuma koje karakteriziraju razni muzički žanrovi od reggae, ska, rock, blues, popa, a kroz sve žanrove kantautor Mario Knezović, autor muzike, teksta i frontmen, poetski i prirodno je stigao do vlastitog autentičnog izričaja, koji je najviše obilježio grupu. Zoster je u septembru 2023. godine objavio svoj dugoočekivani peti studijski album „Najgori“ koji je odlično prihvaćen kako od strane publike tako i od strane muzičke kritike.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.