VELIKA BRITANIJA

Izdat nalog za hapšenje Kejti Prajs: Starleta će morati u zatvor

Nije se pojavila na ročištu

Kejti Prajs - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ag.

31.7.2024

U Velikoj Britaniji izdali su nalog za hapšenje Kejti Prajs (Katie, Price, 46) jer se starleta nije pojavila na sudskom ročištu zbog bankrota, piše Mirror. Sudija Ketrin Barton naglasila je da je Kejti jasno upozorena da će morati u zatvor ako se ne pojavi.

Kejti je u utorak trebala da da iskaz o svojim finansijama ispred specijalnog suda za bankrot u Londonu, prenosi Mirror.

Starleta je prvi put bankrotirala u novembru 2019. godine, a potom i drugi put ove godine u martu. Sutkinja je još na prošlom ročištu rekla da, ako se ne pojavi na suđenju, Kejti rizikuje hapšenje. Ako izostane, mora će imati dokaz o tome zašto nije došla, a prema pisanju stranih medija, sutkinja je izjavila kako Kejti nije imala opravdanje za izostanak, piše 24sedam.rs.

- Prema mom mišljenju, neophodno je da sud izda nalog za Kejtino hapšenje. Nema nikakvo pravo opravdanje za izostanak s ročišta. Razlog za izostanak je beznačajan - rekla je Barton.

Kejti je bankrotirala u martu ove godine zbog neplaćenog poreza od 761.994,05 funti.

- Svoj bankrot shvatam jako ozbiljno, kao i sve drugo. Vrlo je ozbiljna situacija u kojoj se nalazim - rekla je prije prvog suđenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.