LOŠI PORODIČNI ODNOSI

Dok se kraljevska porodica sprema za okupljanje u dvorcu, princ Hari i Megan nisu dobili pozivnicu

Odnos između princa Harija i njegovog oca pogoršao se, sada je još lošiji, rekao je izvor

Megan Markl i princ Hari. Instagram

E. T.

3.8.2024

I dok se kraljevska porodica priprema za svoje godišnje ljetno okupljanje u dvorcu Balmoral u Škotskoj u nadolazećim sedmicama, princ Hari (Harry) i Megan Markl (Meghan Markle) neće prisustvovati jer pozivnice nisu dobili.

Prema izvorima koji su otkrili Peopleu, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa (Sussexa), zajedno sa svoje dvoje djece, Arčijem (Archiejem) i Lilibet, nisu pozvani da se pridruže ostatku kraljevske porodice, a ovo nije prvi put da se tako nešto događa, jer godinama nisu bili pozvani.

Nastavio tradiciju majke

Od smrti kraljice Elizabete u septembru 2022., kralj Čarls (Charles) nastavio je tradiciju svoje pokojne majke da u kasno ljeto odlazi na imanje Balmoral i tamo provodi dane ispunjene lovom, ribolovom i jahanjem. Međutim, u to nije uključio svog najmlađeg sina i njegovu porodicu.

Iako je princ Hari odrastao u Balmoralu, vjeruje se da Megan nikada nije posjetila škotski dvorac kraljevske porodice.

Imanje od 50.000 hektara, na kojem je kraljica Elizabeta umrla u septembru 2022., služi kao godišnje utočište za kraljevsku porodicu daleko od očiju javnosti.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa organizovali su novi život u Montecitu u Kaliforniji nakon što su se povukli sa svojih kraljevskih pozicija 2020., a u Ujedinjeno Kraljevstvo nisu se vratili sa svojom djecom od platinastog jubileja kraljice Elizabete 2022. Godine.

Još u junu, kraljevska dopisnica Rebeka Ingliš (Rebecca English) otkrila je da je Čarls, kada su ga upitali hoće li pozvati Harija i Megan u Balmoral, otvoreno odgovorio: “Nema šanse”.

U međuvremenu, Rebeka je upitala svoj provjereni i dobro pozicionirani izvor “može li Hari dovesti svoju djecu da vide kralja u Balmoralu ovog ljeta, a odgovor je bio “glasni frktaj”.

Izvor sukoba 

A vijest da Hari i njegova porodica nisu pozvani na ljetovanje dolazi nakon što je objavljeno da su se stvari između Harija i Čarlsa pogoršale i dostigle novi nivo.

- Odnos između princa Harija i njegovog oca pogoršao se, sada je još lošiji - rekao je izvor za Entertainment Tonight.

Insajder je dodao da su otac i sin “u svađi zbog Harijevih sigurnosnih zahtjeva i više ne komuniciraju”.

Ali nisu izvor sukoba sigurnosni problemi.

- Njihov razdor nije vezan samo za sigurnost, već i za porodično nepovjerenje prema Hariju i Megan, uključujući Harijeve najprodavanije memoare - zaključio je izvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.