FESTIVALSKA GROZNICA

Influenserica Erna Saljević, "Diva is back", za "Avaz": Spremna sam za crveni tepih

Ove godine Sarajevo Film Festival slavi svoj 30. jubilej, što je zaista velik događaj za našu zemlju

Saljević: Očekujem mnogo od ovogodišnjeg SFF-a. Instagram

L. Đulalić - M. Durak

11.8.2024

Erna Saljević jedna je od prvih i najpopularnijih influenserica u Bosni i Hercegovini. Na Instagramu je poznatija kao „Diva is back“. Kao i većina stanovnika Sarajeva, tako i lijepa Erna s uzbuđenjem očekuje ovogodišnji Sarajevo Film Festival.

Kultura i moda

Ekipi „Avaza“ priznala je da je veoma uzbuđena i ponosna na svoju zemlju u tom periodu, kada je glavni grad BiH centar regiona, a i svijeta. Veliki broj ljubitelja filma, a i festivalske atmosfere očekuje se u našem gradu, koji će u tom periodu živjeti 24 sata.

S obzirom na značaj i utjecaj koji ovaj festival ima na kulturnu scenu BiH, njen entuzijazam i optimizam nisu iznenađujući. Erna nas je srdačno dočekala u svom ateljeu u predivnom prostoru odmah ispred platoa sarajevskog Narodnog pozorišta.

- Ove godine Sarajevo Film Festival slavi svoj 30. jubilej, što je zaista velik događaj za našu zemlju - istakla je na početku.

Navela je kako očekuje mnogo od Festivala.

- Sa čak 250 filmova u programu, SFF nam pruža jedinstvenu priliku da kroz filmsku umjetnost prikažemo refleksiju na izazovna vremena u kojima se nalazimo - objasnila je.

Prema njenim riječima, ovaj festival nije samo prilika za prikazivanje vrhunskih filmskih djela, već i za otvaranje dijaloga i postizanje većeg razumijevanja.

- Film kao alat umjetnosti ima moć da oslikava i komentariše teške trenutke, te može biti sredstvo za promjene do kojih želimo doći - dodala je.

Ona je, također, izrazila nadu da će dolazak brojnih producenata, režisera, glumaca i turista u Sarajevo tokom SFF-a doprinijeti prikazivanju grada u njegovom najljepšem svjetlu.

Odlična organizacija

- Radujem se što ćemo moći pokazati Sarajevo u najboljem mogućem svjetlu. Vjerujem da ćemo zajedno poslati najljepšu sliku iz našeg grada - istakla je Saljević.

Na kraju je istakla koliko je važno da svi koji su uključeni u organizaciju i promociju Sarajevo Film Festivala daju svoj maksimum.

- Očekujem mnogo od SFF-a, ali i od nas koji ćemo pomoći da ovaj događaj bude nezaboravan - zaključila je.

Gošća crvenog tepiha

Kao veliki poznavalac mode, atraktivna Erna čest je gost na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala. Već godinama često bira domaće brendove i uz mnogo glamura prezentira ih ispred Narodnog pozorišta velikom broju fotoreportera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.