UŽIVAJU U ITALIJI

Nakon partijanja otišli po blagoslov: Džef Bezos i Loren se pohvalili druženjem s papom Franjom

Čini se i da je zaručnica milijardera bila posebno impresionirana Papinim poticanjem svećenika da čitaju poeziju i književnost

Sančez je na Instagramu podijelila dojmove o ovom jedinstvenom iskustvu. Instagram

E. Ag.

15.8.2024

Džef Bezos (Jeff Bezos) i Loren Sančez (Lauren Sánchez) tokom svog luksuznog putovanja Italijom, napravili su pauzu kako bi se susreli s papom Franjom u Vatikanu. Sančez je na Instagramu podijelila dojmove o ovom jedinstvenom iskustvu

- Bila nam je čast provesti vrijeme s Njegovom Svetošću u Vatikanu - napisala je Sančez, ističući Papinu mudrost, toplinu i humor.

- Podsjetio nas je da ne shvatamo život preozbiljno, jednostavan, ali snažan podsjetnik da zadržimo lakoću u našim srcima - dodala je bivša novinarka.

Razgovor s poglavarom Katoličke crkve obuhvatio je i teme bliske humanitarnoj fondaciji milijardera Bezos Earth Fundu, poput hitne potrebe za klimatskom akcijom.

- Također smo razgovarali o hitnoj potrebi za klimatskom akcijom, nečemu oko čega je on strastven, kao i svi mi u Bezos Earth Fundu. Njegovo vjerovanje u pronalaženje ljepote i smisla u svemu što radimo duboko je odjeknulo u meni.

Čini se i da je bila posebno impresionirana Papinim poticanjem svećenika da čitaju poeziju i književnost.

- Sviđa mi se što on potiče svećenike da čitaju poeziju i književnost kako bi ostali povezani s ljudskim duhom.

Zaključila je svoju objavu riječima: Zahvalna za ovaj nevjerovatan blagoslov i nježnu mudrost koju je podijelio s nama, piše Tportal.hr.

Par je na audijenciji kod Pape bio odjeven u crno, a fotografije prikazuju njihovo rukovanje s Papom te razgovor na kauču.

Ovo 'papinsko iskustvo' dio je njihovog raskošnog putovanja koje je uključivalo romantične trenutke u Rimu, boravak na Bezosovoj superjahti vrijednoj 485 miliona dolara na Sardiniji s poznatim prijateljima poput Orlanda Bluma (Bloom), Keti Peri (Katy Perry) i Leonarda Dikaprija (DiCaprio), te avanture poput skakanja iz helikoptera.

Bezos (60) i Sančez (54), zaručeni od maju 2023., nastavljaju uživati u ekstravagantnim putovanjima, uključujući nedavni bijeg u Grčku gdje su se družili s Kim Kardašijan (Kardashian).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.