SLOBODA ZA SVE

Humanitarni plesni nastup sa plesačem iz Gaze Karimom Azzamom

Karim nastavlja svoj rad kako bi djeci pružio podršku i učinio da zaborave na strahote rata bar na kratko

Humanitarni plesni nastup - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
N. Novaković

29.8.2024

Večeras je upriličen Humanitarni plesni nastup pod nazivom Sloboda za sve. 

Ovaj nastup su organizirali udruženje Kontakt, u saradnji s plesnom školom Fresh Generation Sarajevo, plesačem iz Gaze Karimom Azzamom, plesačicama i plesačima grupe Fresh Generation, plesačima Ahmedom Alghraizom, Khalifa i DJ-em Kontra. Nastup je okupio mnogobrojnu publiku na trgu Jurislava Korenića.

Prvo putovanje van granica Gaze i Egipta

Karim Azzam (26) došao je u Sarajevo na poziv Kontakta kako bi sarađivao sa plesačima i plesačicama iz Bosne i Hercegovine. Ovo je za Karima prvo putovanje u životu izvan granica Gaze i Egipta. S djecom Gaze radi od početka svoje plesne karijere pa ga tako rat zatiče u Gazi u oktobru 2023. godine. Karim nastavlja svoj rad kako bi djeci pružio podršku i učinio da zaborave na strahote rata bar na kratko.

- U Gazi je od 7. oktobra do danas ubijeno preko 16.500 djece a više od

17.000 je izgubilo oba ili jednog roditelja. Svakodnevno smo svjedoci užasa koji se dešavaju u Gazi. Čak i u takvim uslovima Karim je nastavio da organizuje plesne radionice s djecom i pruža im mogućnost da se bar na tren odmaknu od realnosti. Iznimno je važan Karimov rad jer znamo iz vlastitog iskustva kakav negativni psihološki uticaj rat ostavlja na djecu. 

Svi mogu pomoći

Na društvenim mrežama redovno smo pratili Karimov rad i Kontaktov tim je odlučio da ga pozove u Sarajevo, što je on rado prihvatio. Znali smo da to neće biti lako realizovati, ali smo bili uporni u tome da Karim dobije vizu i u Sarajevu ostvari saradnju sa plesačima i plesačicama iz BiH. Humanitarnim nastupom 'Freedom For All' želimo da podržimo Karimov rad koji je nastavio sa djecom Gaze koja su izbjegla u Egipat gdje Karim trenutno boravi. Tokom nastupa ćete imati priliku i vi da pomognete. Toliko možemo - izjavila je Narcisa Cvitanović, direktorica Kontakta.

Svi posjetioci nastupa će moći dati dobrovoljne novčane priloge na mjestu događaja, u za to označene kutije.

Realizaciju ovog događaja pomogli su Općina Centar, KUD Lola, Pozorište mladih Sarajevo, Securitas BH i Pomozi.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.