BIO HOSPITALIZIRAN

Milić Vukašinović otvoreno o zdravlju: "Riskantno je otvarati mi nogu, jer bi se morala odsjeći u slučaju da ne uspije"

Ne može se raditi isto kao na lijevoj nozi, rekao je Vukašinović

Milić Vukašinović. Facebook

E. T.

31.8.2024

Bivši bubnjar “Bijelog dugmeta” Milić Vukašinović progovorio je o svom zdravlju, a poznato je da su mu prethodni mjeseci bili veoma teški, jer nakon što mu je otkrivena aneurizma u lijevoj nozi, koju je operisao, on se zarazio bakterijom.

Muzičar je bio hospitaliziran zbog problema s disanjem i plućima, a onda je uslijedio infarkt. Kaže da su sada nastupili novi problemi, ovoga puta s desnom nogom.

- Preostale su mi četiri aneurizme koje nisu prevelike. Međutim, kad me počela boljeti desna noga, stopalo, otišao sam kod istog hirurga, on je napravio sken i rekao da ne može operisati nogu jer imam loše krvne žile. Od koljena nadolje one su sitne i razbacane. Ne može se raditi isto kao na lijevoj nozi. Ako ne uspijem povratiti krvotok u toj nozi, prijeti opasnost. Riskantno je otvarati mi nogu jer bi se morala odsjeći u slučaju da ne uspije - rekao je za Blic.

On je kazao da pije razne terapije. Iako je trebao na operaciju srca, do toga nije došlo jer je imao lošu krvnu sliku, ali sada se, kaže, osjeća dobro.

- Moje srce je dobro. Htjeli su mi ugraditi dva stenta, ali zbog bolničke bakterije sam toliko oslabio, dobio sam upalu pluća, vodu u plućima, infarkt, doktori su mi spasili pluća i srce, ali stentove nisu mogli ugraditi, jer sam bio anemičan. Morao sam popraviti krvnu sliku da bi mi ugradili stentove. Međutim, kad sam popravio krvnu sliku, ja sam se popravio skroz. Poslije magnetne rezonance, poslije koje se ubrizga tako neki, kako oni zovu, “contrast” da bi se vidjelo kakve su krvne žile, meni se srce povratilo - rekao je te istaknuo da je doktorica zadovoljna stanjem srca.

Zbog bolova u nozi slabije hoda, ali vjeruje da će nakon terapija biti bolje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.