"ČUPALA SE I KOSA"

Ovo su pjevači i fudbaler koji su trpili nasilje od svojih partnerki: Prijavili su svoje žene za nasilje u porodici

Željela je da je udarim i da to iskoristi da više ne mogu da viđam djecu, kazao je Al Dino

Sergej Trifunović sa suprugom Isidorom. Instagram

A. O.

jučer

Srbijanski glumac Sergej Trifunović prijavio je svoju suprugu Isidoru za nasilje u porodici, iako nije bilo elemenata nasilja, a sve se odigralo nakon žestoke svađe.

Naime, on je sinoć bio na promociji Sajsci MC i vratio se kući, a Isidora je pobjesnila što joj nije kazao gdje ide, piše Blic.rs. Nije joj se javljao na telefon, a navodno joj je rekao i da želi razvod, iako su se vjenčali prije samo sedam dana u Općini.

Inače, Sergej je još jedan u nizu poznatih muškaraca koji je prijavio suprugu za nasilje u porodici.

Žena ga pretukla

Naime, prije dvije godine pjevač Marko Bulat prijavio je suprugu Mariju za nasilje u porodici. Kako se tada navodilo, njega je žena pretukla i tada joj je izrečena mjera zabrane prilaska i udaljenja iz kuće u trajanju od 48 sati.

Nakon čitavog haosa, Bulat je izjavio da voli Mariju i da ne želi da se razvede od nje.

Marko i Marija. Ringier

- Moja supruga je u vrlo lošem zdravstvenom stanju, nije mi nanijela teške tjelesne povrede. Nije me udarila bejzbol palicom, samo me je grebala, davila. Da bi dobio papir od hirurga o povredama, moraš da prođeš proceduru, da ti snimaju grudni koš i ultrazvuk. Nije istina da je došlo do svađe da sam zatekao ženu kako konzumira kokain. To nije istina - ispričao je Marko tada.

Zabrana prilaska

Pjevačica Slavica Ćukteraš svojevremeno prijavila je bivšeg muža, fudbalera Vladimira Avramova za prijetnje i nasilje u porodici, a tada se oglasio i on i otkrio da je prijavio i on nju. Kako je tada ispričao sportista, njoj je bila određena mjera zabrana prilaska.

Slavica Ćukteraš i Vladimir Avramov. Instagram

- U prostorije PU Novi Sad pristupio je sa svojim advokatom dobrovoljno u subotu 24. 06. 2023., te dao izjavu povodom podnijete prijave i ujedno prijavio bivšu suprugu za upućene mu prijetnje i ucjene. U ovom trenutku nikakav krivični postupak protiv Avramova Vlade nije pokrenut. Također, navodna žrtva Slavica Avramov nije dostavila policiji nikakve poruke koje su prijeteće i uvrijedljive niti poruke u kom joj Avramov Vlada prijeti da će joj oduzeti dijete - saopćeno je tada iz advokatskog tima Vlade Avramova:

- Slavici su dana 24.06.2023. od PU Novi Sad, a po prijavi Avramov Vlade, izrečene hitne mjere zabrane da kontaktira s žrtvom i prilazi žrtvi nasilja Avramov Vladi u trajanju od 48 sati, koje mjere su produžene od Osnovnog suda u Novom Sadu dana 26.06.2023. u trajanju od 30 dana.

"Ubila ga k'o vola u kupusu"

Bh. folk pjevač Al Dino razveo od supruge Arduane Pribinje - Kurić zbog toga što je trpio fizičko i psihičko nasilje.

- Te večeri sam svim normalno doveo sinove Arduani. Naš inače loš odnos je dodatno eskalirao zato što Harun nije želio da ide kod majke. Nakon toga uslijedio je oštar verbalni sukob između nas dvoje, koji je ubrzo prerastao i u fizički obračun. Arduana me je čupala za kosu i udarala, doslovno mogu da upotrijebim opis koji sam pročitao u nekom tekstu o nama: "Ubila me je kao vola u kupusu" – ispričao je Al Dino, dodavši da mu je najteže bilo to što su cijelu scenu posmatrali njegovi sinovi koji su vrištali od plača.

Al Dino. Blic.rs

- Nisam vaspitan da ikada i pomislim na to da fizički nasrnem na ženu, pa se zbog toga ni u jednom trenutku nisam branio. Ali, preklinjao sam Arduanu da stane, da se zaustavi i pokuša da se urazumi, ne zbog mene, već radi naše djece. Razdire me bol što su naši sinovi prisustvovali ovom za njih svakako traumatičnom događaju. Plašim se kako će se sve odraziti na njihov psihički razvoj. Nisam želio da se branim kada je moja supruga nasrnula na mene, samo zbog načina na koji sam vaspitan i zbog naše djece - objasnio je pjevač, koji se poslije dvije godine provlačenja po sudovima zvanično razveo, a kap koja je prelila čašu i navela ga na to da stavi tačku na brak jeste saznanje da mu je supruga nevjerna.

2011. godine Al Dino je nakon dobijenih batina Arduanu prijavio Centru za socijalni rad.

- Htjela je da mi napravi zamku. Ipak, nije uspjela u svojoj namjeri. Željela je da je udarim i da to iskoristi da više ne mogu da viđam djecu. Nije znala šta radi. Ni sekunde nije mislila na djecu i traumu koju su doživjela. Zbog toga sam odlučio da ih odvedem kod psihologa - rekao je tada Al Dino.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.