MALO LJUDI ZNA

Ovo je jedina fotografija Radeta Šerbedžije i njegove prve supruge: Za njegovom "balerinom" uzdisala je Juga

Brak je krunisan sa dvoje djece, sinom Danilom koji se rodio 1971. godine i koji je naslijedio ime po Radetovom ocu

Arhiv

D. H.

prije 12 sati 22 minute

Glumac Rade Šerbedžija jedan je od najpoznatijih umjetnika na Balkanu, koji već decenijama uživa u skladnom braku sa glumicom Lenom Udovički.

No, iako je ljubav Radeta i Lena dobro poznata, prije nje je glumac voleo ženu po imenu Ivanka Cerovac. Može se naći samo jedna fotografija ovog para sa njihovom djecom, a ona otkriva mnogo više od četiri lica.

Ivanka i Rade proveli su zajedno skoro dvije decenije i bila je to ona prva i iskrena ljubav koja se iz mladosti pamti. Ivanka iz Zagreba, bila je u Radetovom životu od prvog pogleda, kada ga je osvojila.

Vjenčali su se kao 23-godišnjaci i tako započeli zajednički život. Davne 1969. godine, Rade je diplomirao na Akademiji, a Ivanka u Školi za ritmiku i ples, zbog čega ju je nazivao balerinom. No, ma koliko ljubav bila jaka, njihovom braku nije bilo suđeno da opstane.

Već u prvim godinama njihovog braka, Rade je počeo da privlači masovnu pažnju svojim ulogama u gradskom pozorištu "Gavella", igrajući najpoznatije pozorišne komade, dok je Ivanka gradila svoju karijeru kao koreografkinja u jednom pozorištu u Zagrebu.

Brak je krunisan sa dvoje djece, sinom Danilom koji se rodio 1971. godine i koji je naslijedio ime po Radetovom ocu, a samo dve godine kasnije, Danilo je postao stariji brat novorođenoj ćerki Luciji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.