LJEPOTICA IZ FOČE

Verica Mihajlović, uoči svjetskog izbora „Miss Earth“, za „Avaz“: Sretna sam što predstavljam svoju domovinu

Ovo je nešto veliko za mene

Mihajlović: Sretna i ponosna. Instagram

Sara Čengić

28.11.2023

Miss Earth BiH Verica Mihajlović (18) iz Foče večeras će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na svjetskoj smotri ljepote u Vijetnamu.

Ona je 21. predstavnica BiH koja će učestvovati na prestižnom svjetskom takmičenju „Miss Earth“.

- Izvanredan je osjećaj predstavljati svoju domovinu i ne mogu riječima opisati koliko je to za mene veliko, ipak sam ja predstavnik svoje države na tako velikom takmičenju. Sretna sam i ponosna - kaže Mihajlović za „Avaz“.

Mnogo ulaganja

Ovakva takmičenja iziskuju puno truda, rada i ulaganja. Verica se već pet godina bavi modelingom i, kako kaže, sve je to bila priprema za ovo što se dešava sada.

- Ovo nije došlo samo odjednom, proteklih nekoliko godina se bavim modelingom. Ova titula i moj odlazak u Vijetnam su plod mog rada - kaže Mihajlović.

Od kada je izabrana za Miss Earth BiH, podršku dobiva sa svih strana.

- Naravno, podrške ne manjka od porodice, prijatelja, od mojih sugrađana iz Foče, kao i od ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine koji su me upoznali. Nekako su uvijek bili tu da mi pruže podršku i veliki su vjetar u leđa - ističe Verica.


Prednosti i mane

Svaki posao ima svoje prednosti i mane.

- Ovo mi je velika odskočna daska, jer planiram da se bavim i novinarstvom. Osim toga, sve ovo utječe na moje samopouzdanje i stvarno mi mnogo znači. Jedina mana je što se svaki moj pokret prati. Uvijek sam pazila kako se ponašam, ali sada moram još više nego prije - kaže Mihajlović.

Novi udvarači

- Sada imam mnogo više i udvarača, ali sve je to normalno. Momka još nemam. Svima je čudno kada kažem to, čak sam već duži period sama - ističe Mihajlović.

Mnoge djevojke Verici zavide na uspjehu, ali ona nikoga ne smatra konkurencijom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.