MUZIKA

Koncertna sezona Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, očekuje vas bogat sadržaj

E. B.

9.2.2018

Koncertna sezona Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u mjesecu februaru 2018. godine organizira sedam sadržajnih muzičkih događaja, koji imaju za cilj sarajevskoj javnosti ponuditi kvalitetan muzički program. 

 Tako je prva sedmica mjeseca februara rezervirana za koncert studenata Odsjeka za kompoziciju Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.

Inspirativna su i dva koncerta iz poznatog ciklusa „Students on Stage“, na kojima će se odabranim programom predstaviti talentirani studenti različitih odsjeka, interpretirajući djela iz područja kamernog, ali i solističkog muziciranja. Prvi od njih je planiran za 14. februar u sali Srednje Muzičke škole Sarajevo u 14 sati, dok je drugi planiran za 19. februar u novoj sali Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu s počekom u 19 sati.

Posebnu pažnju je potrebno skrenuti i na dva koncerta pripremljena za sam kraj mjeseca, tačnije za 28. februar. Prvi od koncerata održat će se u sali Srednje muzičke škole Sarajevo, u 19. 30 sati, na kojem će za sarajevsku publiku  prvi put zasvirati slavni pijanista Stijn De Cock. Drugi će biti održan u sali  Bošnjačkog instituta – Fondacija Adila Zulfikarpašića, također, s početkom u 19.30 sati, kada će na koncertnom podiju svoje umjetničko umijeće iskazati afirmirane umjetnice violinistica i profesorica na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu Emina Smolović i pijanistica Milica Lawrence.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.