PROJEKTI

Koncert u Vinkuranu: Još jedan omaž kultnim „Indexima“

E. SKENDEROVIĆ

16.7.2018

Tradicionalni koncert „Indexi i prijatelji“, koji se godinama održava i njeguje zahvaljujući producentu Tomislavu Kašljeviću, bit će održan 24. jula na kamenolomu „Cave Romane“ u Vinkuranu, u Hrvatskoj.

Svi uživamo

Bit će to još jedna prilika da se brojni muzičari, među kojima su Fadil Redžić, Ranko Rihtman, Neno Jurin, Kornelije Kovač, Peco Petej, Mladen Vojičić Tifa, Goran Karan, Zorica Kondža, Dado Topić, Željka Katavić, Branko Đurić Đuro, Muris Varajić, Seid Memić Vajta, Boris Novković, Neno Belan i Miroslav Šaranović, još jednom okupe u čast kultnih „Indexa“.

- Mjesto na kojem će koncert biti održan samo je po sebi karizmatično, kao i „Indexi“, kao i priča koju njegujem godinama, sve se poklopilo. Moram priznati da je dosta teško okupiti preživjele članove „Indexa“, ali mi svi osjećamo veliko zadovoljstvo i trud se isplati, a prije svega oni koji sviraju, a tu su svi živući članovi „Indexa“. Svi se oni raduju kao djeca, dolaze iz Slovenije, Amerike, Izraela, Njemačke, Srbije, Hrvatske, BiH... Svi daju poseban napor, svi uživamo i svi neku žrtvu podnosimo da bismo uživali – kaže Kašljević.

Posebni su trenuci, dodaje, nakon što se koncert završi, tada krenu lijepa druženja i sjećanja na „Indexe“...

Evociranje uspomena

- Veoma emotivno bude kada se evociraju uspomene na „Indexe“ i svako ispriča svoje anegdote, prisjete se Davorina Popovića i Slobodana Bode Kovačevića – kaže Kašljević.

Koncert „Indexi i prijatelji“ bit će, kako nam je kazao, i 2. oktobra u sarajevskom Domu mladih, dan poslije u zagrebačkoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, a 4. oktobra u beogradskoj dvorani „Sava centar“.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.