AMUS

AMUS u 2021.godini bilježi značajne rezultate

Asocijacija kompozitora - muzičkih stvaralaca (AMUS) za 2021. godinu ostvarila je rast prihoda od čak 24% u odnosu na 2020.godinu.

AMUS u 2021.godini bilježi značajne rezultate. AMUS

M. D. A.

29.12.2021

Pored navedenog, ističemo da je Asocijacija AMUS tokom 2021.godine isplatila tantijeme autorima, stranim kolektivnim organizacijama. Nisu ignorisane ni obaveze prema državi, budući da je u budžete svih nivoa (državni, entitetski, kantonalni) AMUS uplatio direktne i indirektne poreze u ukupnom iznosu od 1.310.000 KM.


Iako živimo u vrijeme kada je pandemija narušila mnoge aktivnosti, institucije koje pomno brinu i predano rade bilježe rezultate, AMUS je jedna od njih. Kraj godine i bilans uspjeha donose potvrde predanog rada.

Protekla godina je donijela mnoge nedaće na polju autorskih ostvarenja, međutim mi smo predano radili i stvarali okolnosti koje su doprinosile našem članstvu. Sigurno je da bi stvari izgledale drugačije i mnogo bolje da nije bilo COVID pandemije, ali smo nastojali prilagoditi se okolnostima. Naš jedini cilj je konstantno uspostavljanje sistema i društva koje poštuje autorska muzička djela, a rezultati su neminovni.- navode iz AMUS-a.


2021.godina - Godina je uspjeha za AMUS

Osim redovnih aktivnosti ova institucija je tu godinu proglasila godinom Klasične muzike i napravila najznačajniji pomak za kompozitore klasične muzike. Muzički znalci okarakterizirali su taj doprinos historijskim.

Njegovati i širiti autorsko muzičko stvaralaštvo naša je misija. Autorstvo je specifičnost koja opisuje svako društvo. Komunicira osobnosti naroda i njenih savremenika. To je umijeće pojedinaca koji svoju unutrašnjost dijele sa svima.

Zato smo mi odlučni da stvaramo okolnosti koje će autore činiti zadovoljnim i inspiriranim za daljnji rad. - poručuju iz AMUS-aSretnu Novu godinu svim Autorima, stvaraocima želimo! Za posebnu zahvalnost što svaka Nova godina donosi nova očekivanja, zato želimo da 2022. bude upravo godina VELIKIH DIJELA!

Tako ćemo je najaviti i poželjeti da bude uspješna svim autorima.

Ističemo da će isplata tantijema članovima AMUS-a za drugu polovinu 2021.godine bit isplaćena u drugoj polovini mjeseca Januara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.