PREMIJERA U MOSTARU

Burhan Šaban objavio spot za ilahiju "Hej, dost"

Riječ je o ilahiji kojom se na poseban način govori o ljudskom duhovnom putovanju punom iskušenja i istrajnosti u vjeri u Boga

Dino Šukalo i Burhan Šaban. Modra rijeka

L. S. R.

12.4.2023

Poznati izvođač duhovne muzike, Burhan Šaban, objavio je novi spot za ilahiju „Hej, dost“ prema tekstu koji je sa turskog prepjevala Amina Šiljak -Jesenković, a koju je aranžirao i producirao Dino Šukalo u studiju "Modra Rijeka".

Producent projekta

 Video produkcija Unreal Engine 5 tehnologijom rađena je u Istanbulu u MGX studiju a potpisuje je producentska kuća Diopter, Astronot film u režiji Sinana Toğrula, dok je producent cjelokupnog projekta Burhan Šaban.



 Riječ je o ilahiji kojom se na poseban način govori o ljudskom duhovnom putovanju punom iskušenja i istrajnosti u vjeri u Boga.

Koncert u Skenderiji

- Tradicionalno uz ramazan uradim jednu numeru kao poklon publici u ovom posebnom mjesecu, da se povežemo u ljepoti vjere i inspirišemo da nam ta ljubav bude snaga da prevladamo sve teškoće i izazove koji su nam svakodnevno na putu - ističe Burhan Šaban te ističe nadu da će i ova ilahija u vrhunskom aranžmanu naći put do srca publike. Premijerno će biti izvedena već u petak, 14. aprila na solističkom koncertu u Mostaru, a sarajevska publika će je moći čuti prvi dan Bajrama na tradicionalnom bajramskom koncertu u Skenderiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.