ODUŠEVILA PRISUTNE

U parku "Ravne 2" počeo tradicionalni ljetni festival: Džejla Ramović oduševila nekoliko hiljada posjetilaca

Zagrijavanje za Džejlu su napravili sjajni muzičari iz SAD-a i Italije okupljeni oko projekta „Rhytm and You“ koji su rasplesali prisutne

Nastup Džejle Ramović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
N. Sm.

22.6.2024

U četvrtak je u Visokom počeo tradicionalni festival povodom ljetnog solsticija i početka ljeta, u organizaciji Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“. 

Prvog dana nastupili su gosti iz SAD-a, Italije i nekoliko drugih zemalja u okviru muzičkog projekta „Rhytm and You“, dok je drugi dan festivala u parku „Ravne 2“ donio još nekoliko zanimljivih događaja, promociju knjige, premijeru filma, predavanje, ali i sajam rukotvorina i suvenira, koji će biti otvoren tokom trajanja festivala u popodnevnim satima. 

Vrhunac drugog dana bio je sjajni nastup Džejle Ramović koja je oduševila nekoliko hiljada posjetilaca parka „Ravne 2“, a zagrijavanje za Džejlu su napravili sjajni muzičari iz SAD-a i Italije okupljeni oko projekta „Rhytm and You“ koji su rasplesali i zagrijali sve prisutne. 

– Danas je najvažniji dan u godini, 21.juni, prvi dan ljeta, najljepšeg godišnjeg doba. Večeras imamo i posebnu gošću, koja je sa 12 godina pokušala da se prijavi na „Zvezde Granda“ pa su joj kazali da je premlada, pa je otišla na drugi festival i pobijedila, a onda za četiri godine ponovo se vratila i ubjedljivo osvojila „Zvezde Granda“. Tada je pokazala ono što Bosna ima, ljepotu i kulturu. Riječ je o Džejli Ramović koja nas večeras zabavlja. – kazao je prije samog koncerta dr. Semir Osmanagić, koji je i zvanično otvorio ovogodišnji festival. 

Uslijedio je dvosatni nastup regionalne zvijezde iz Goražda, uz koji su uživali mladi, ali i oni stariji koji su ispunili veliki, otvoreni amfiteatar ispred Centralne pozornice parka „Ravne 2“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.