REGIONALNA ZVIJEZDA

Čola priznao za čime žali, spomenuo i Dinu Merlina: "Prošla su ta vremena"

Pjevač je sinoć nastupao u Crnoj Gori

Zajedno otpjevali "Kao moja mati". Željko Vidinović

E. Ag.

12.8.2024


Velika muzička zvijezda Zdravko Čolić nastupao je sinoć u Crnoj Gori, a pred sam nastup progovorio je o karijeri, pjesmama i Dini Merlinu.

Kako je oduvijek važio za jednog od najstilizovanijih pjevača, i ovog puta je oduševio svojim odijelom, a kako je naveo, ranije je mnogo više novca trošio na svoje outfite.

- Nisam se nešto stilizovao. Ovo je jeftino Bosovo odijelo, obično odijelo. Prošla su ta vremena, ranije sam ja odlazio u Englesku i tamo kupovao. Bilo je bitno da na bini imaš šiveno odijelo i da bude scenski, šljašteće. Svašta se mijenja kako čovjek stari, život se mijenja, ali ja se nadam pozitivno. U smislu neke zrelosti, druženja, ali i karijere - rekao je za "Blic" iskreno pjevač i otkrio za čime žali.

- Žao mi je što rijetko izdajem CD. Ne znam da li je to zbog saradnika, producenata... Mada i ja posljednjih godina pišem sam pjesme. Prije smo za tri mjeseca pravili ploče, a sada je sve sporije. To mi je žao. Volio bih da izađe više novih pjesama. Postoje pjesme koje mlađa publika ponovo otkriva. U 90 odsto slučajeva pjesme bolje zvuče uživo nego na snimku.

Otkrio je da li je razmišljao o duetu s Dinom Merlinom.

- Pravljenje dueta je toliko nebitna stvar, to se desi sponatno. Dino i ja smo iznijeli duet koji je iznad svakog dueta, a to je bilo izvođenje pjesme "Kao moja mati" na koncertu što ima više pregleda nego pravi dueti - iskren je bio on.

Često pjevači govore o tome kako su oni odbili neku pjesmu koja je kasnije postala hit.

- Desi se uvijek da ti promakne pjesma, ne prepoznaješ je. Neko poslije prepozna tu pjesmu, bolje mu legne i poslije naprave od toga hit. To se dešava - zaključio je kroz pjevač.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.