NOVI PROJEKTI

Armin Bijedić o pjesmi "Putnik bez adrese": Nisam od onih pjevača koji mole novinare da pišu o meni

Snimali videospot u prelijepom Poreču. Bilo je posla onoliko koliko je trebalo

Spot sniman na nekoliko luksuznih lokacija. Instagram

16.8.2024

Bosanskohercegovački muzičar Armin Bijedić najavio je svoju novu pjesmu "Putnik bez adrese“, koja izlazi krajem ovog mjeseca, a za koju je Bijedić snimio i spot na nekoliko luksuznih lokacija. Muziku potpisuje Gojko Jovik, tekst Aleksandar Stevanovski, a aranžman Almir Buza.

Snimljen spot pjesme

Tim povodom Armin Bijedić je govorio za "Dnevni avaz“ o novom projektu, američkoj turneji te nastupima tokom ljeta koje je održao.

- Snimali smo videospot u prelijepom Poreču kod mojih velikih prijatelja i ovim putem se zahvaljujem za doček, uslugu i što su me ispoštovali – kazao je Bijedić.

"Putnik bez adrese“ je balada, kao i mnoge Bijedićeve pjesme, te ljubitelji njegove muzike sigurno neće ostati imuni na pjesmu.

Veliko interesovanje za američku turneju. Instagram

- Ovaj projekt je nešto u šta svi mi vjerujemo kao ekipa i nadam se i moja publika. Sve što mogu da kažem jeste da su vrhunski muzičari radili na pjesmi, te da su svi instrumenti uživo odsvirani – rekao je on.

Mnogo nastupa

Ovoga ljeta Armin je mnogo nastupao i u Bosni i Hercegovini i izvan nje. Armin često radi nove projekte u muzici te su njegovi nastupi vrlo traženi, kako zbog glasa kojim svaki put iznova oduševi publiku, tako i zbog atmosfere koju napravi tokom svoje svirke.

- Što se tiče ljeta, bilo je posla onoliko koliko je trebalo. Ja sam, hvala Bogu dragom, prezadovoljan s obzirom na to da nemam neku medijsku podršku, jer nisam po televizijama, portalima i nisam neko ko je navalentan i moli novinare da pišu nešto o meni, svakakve gluposti, samo da bih bio u žiži javnosti. Najviše volim, kad se već piše, da se piše o mom radu, ali danas, nažalost, pišu o svemu, a najmanje o muzici i djelima koje si napravio – kazao je Bijedić za kraj razgovora.

Američka turneja

Osim nove pjesme, Bijedić priprema i američku turneju na koju će otići s pjevačicom Slađanom Mandić. Na turneji će provesti skoro mjesec, u sklopu koje će posjetiti i nastupati u brojnim američkim gradovima.

- Američka turneja je spremna i ovog puta sa mnom ide moja draga kolegica Slađa Mandić. Interesovanje je već veliko, tako da očekujemo dobre koncerte i dobre derneke. Turneja će trajati od 13. septembra do kraja oktobra – kazao je Bijedić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.